Što Washington, SEC i CTFC kažu o Blockhainu, ICO-u i kriptovalutama?

6

Današnji medijski natpisi preplavljeni su najnovijim komentarima iz SAD-a, koji su izrazili optimizam prema blockchainu, ICO-ima i kriptovalutama, a kripo tržište nakon niza crvenila, danas se konačno zeleni!

Nezavisna agencija za regulaciju tržišta Commodity Futures Trading Commision (CFTC) iz SAD-a te agencija Securities and Exchange Commision (SEC) koja regulira trgovinu vrijednosnih papira te brine o zaštiti investitora jučer su održali sastanak, a o čemu se radilo pročitajte u nastavku.

Blockchain da ili ne?

Dana 5. veljače 2018., J. Christopher Giancarlo, glavna osoba ispred CFTC-a dao je podršku blockchainu te je naveo da on pokeće financijsko tržište na razne načine, a neki od njih su kroz financijske institucije, dobrotvorne organizacije, radom socijalne službe te mnoge druge. Njegova podrška za Distributed ledger technology (DLT), koja predstavlja digitalni sustav kojim se detalji obavljenih transakcija arhiviraju istovremeno na nekoliko različith mjesta ubrzo se reflektirala na cijenama kriptovaluta.

DLT je jednostavan sustav koji donosi revoluciju isto kao što je prije svega nekoliko godina donio i Internet u ljudski kontinuitet života. Giancarlo

Pogledajte kako Giancarlo objašnja HODL termin te koliko je sam fasciniran njime.

2017. godina ICO-a, ali 2018-ta će biti godina regulacija

Giancarlo je unatoč prvotno vrlo pozitvnom stavu, rekao da digitalne valute zahtjevaju regulacije unutar država kako bi se spriječile manipulacije novcem te je dodao da će obje agencije CFTC i SEC raditi na tome jer kriptovalute mjenjanju tradicionalan način plaćanja i sam sustav ekonomije na koji smo naučeni. Uz to je nadodao da im nipošto nije u cilju zabraniti kripto tržište jer tehnologija napreduje, a oni nisu u mogućnosti te niti ne žele biti ti koji će je kočiti.

Ispred SEC-a, govorio je Jay Clayton koji je ipak nešto opreznije komentirao cijelu situaciju.

Naravno da me raduje što se svijet razvija i tehnologija napreduje, na ovakav način stvaraju se prilike na tržištu kapitalu koje prije nisu bile ni zamislive. Promatrajući s financijskog aspekta vidimo da ovo vodi boljoj kontroli transakcija, trgovanju te se stvaraju novi način kreditnog zaduživanja, ali iza svega treba stajati zakonska podrška države i tu nastupamo mi. Clayton

Lažni i prevarantski ICO-ovi

Nedavna istraživanja pokazala su da je 10% projekta u kojim se prikupljaju ICO sredstva bilo podložno ili prijevari ili hakerskim napadima, stoga postoji potreba država da zaštite investitore od velikog gubitka novca. Pogreške se najčešće događaju nedovoljno educiranim investitorima na kripto tržištu, koji ne istražuju dovoljno ili istražuju na pogrešnim mjestima. Nedavni “ban” Facebooka upravo je rezultirao zbog toga što žele zaštiti građane od pogrešnih odluka o investiranju.

Dva predstavnika organizacija CFTC i SEC za kraj su komentirali kako su združili svoje snage te će krenuti u regulaciju. Uz to su rekli da najviše pozornosti treba obratiti na regulaciju ICO-a, zatim kriptovaluta i za kraj se treba posvetiti Blockchainu.

Zaključak na cijelu ovu situaciju bio je da su i agencije zakazale u obavljanju svoje nadležnosti, ali da će kriptovalute pridonijeti rastu SAD-a te se trebaju anagažirati više kako bi zauzeli lidersku poziciju na tržištu.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

X