U 2017.-toj više od pola ICO projekta završilo neuspjehom

0

Prema podacima s Token Data, u 2017.-toj na tržištu su se pronašla ukupno 902 projekta koja su krenula u prikupljanje sredstva putem ICO, a do sada propast bilježi 531 projekt.

Sigurni smo da je ICO projekta bilo mnogo više, ali nisu svi zabilježili svoju prodaju ICO na portalu Token Data.

Na listi su se pronašla poduzeća u različitim fazama razvoja proizvoda, od onih koji tek razvijaju ideju do onih koji imaju gotova rješenja, ali svima je zajednička jedna stvar, a to je traženje investitora koji će uložiti sredstva koja su im potrebna za daljnji razvoj poslovanja.

U posljednjih nekoliko mjeseci posebna pozornost pridaje se tome da poduzeća prikazuju istinite podatke javnosti pa se tako u državama koje su posebno aktivne na kripto tržištu, razne agencije bave tim problemom.

Mnogi startupovi unatoč tome što u 2017-toj nisu postojale posebne regulacije ICO, nisu uspjeli postići svoje ciljeve te su time završili svoje poslovanje i prije nego što su ga počeli.

Kako ocijeniti dali je ICO projekt dobar za vas?

Na ovome tržištu postoje dvije vrste osnovnih analiza, a to su fundamentalna i tehnička analiza. Kako pristupiti kojoj od njih proučite u našem vodiču, ali u svakom slučaju investitori koji ulažu sredstva u ICO projekte trebaju biti svjesni toga da se tu najčešće radi o projektima koji su u početnoj fazi razvoja.

Ulaganje u projekte nosi sa sobom rizik, stoga nikako nemojte uložiti sredstva koja su vam nužna za život. Dizanje kredita da bi se uključiti na kripto tržište je vrlo rizičan potez jer sve zavisi od toga u što ćete uložiti, stoga uvijek računajte i na rizik koji dolazi s time.

Portal NewsBTC analizom je došao do podataka da je 59% ICO projekta koji se svrstani na TokenData doživjeli neuspjeh. Od 902 projekta, čak 142 ih je “palo” u prvoj fazi jer nisu prikupili dovoljno sredstva u pre sale fazi. Česti slučaj nakon što neki projekt propadne jest gašenje i nestanak web stranica projekta zajedno sa svim popratnim društvenim kanalima pa pojedinci ni ne znaju što ih je snašlo.

Kome se obratiti za pomoć?

Pohvalno je što se mnoge države regulacijama uključuju na kripto tržište jer u 59% propalih projekt, dio projekta bili su i scamovi koji nikada ni nisu radili na novom proizvodu, već su iskoristili svoje znanje na lov potencijalnih investitora koji će uložiti svoja sredstva, a zatim se oni više neće javiti.

Pravi savjet jest da se ne dovedete u situaciju da vam treba pomoć, jer ako samostalno napravite dobru analizu projekta, bit ćete sigurni da niste uložili u scam koji u vama vidi priliku za krađu novca.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Izvor: TheBitcoinNews

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X