SEC supendirao poslovanje u tri poduzeća!

1

Nedavno smo pisali o suradnji između SEC i CTFC-a, s ciljem reguliranja ICO-ova, a upravo je SEC privremeno suspendirao rad tri poduzeća i onemogućio nijhovo trgovanje na tržištu sljedeća dva tjedna. 

Securities and Exchange Commision (SEC) je agencija koja regulira trgovinu vrijednosnih papira te brine o zaštiti investitora na području SAD-a, a svojim radom utvrdila je sumnjivosti u poslovanju tri poduzeća Cherubim Interests (CHIT),  PDX Partners (PDXP) i Victura Construction Group (VICT). Ova tri poduzeća dobila su suspenziju svojeg poslovanju i trgovanja od 2 tjedna. U tome razdoblju napraviti će se revizija poslovanja istih, kojom će se odlučiti mogu li dalje nastaviti s radom.

Slučajnost ili ne, istraga je u tijeku

Svaka od ove tri tvrtke je u siječnju priopćila preko Press Release članaka da je kupila vrijednosnice u privatnom kapitalnom fondu pod nazivom “NVC fond” s investicijama vezanim za blockchain i kriptovalu, a prema podacima sa portala CNBC, prilikom objava PR članaka, sva tri poduzeća Cherubim Interests (CHIT), PDX Partners (PDXP) i Victura Construction Group (VICT) navela su ime istog izvršnog direktora Patrick J. Johnson.

Izjave direktora Johnson-a za PR članke su identične, iako se radilo o tri različita poduzeća. Uz to brojevi telefona koji su navedeni na web stranicama poduzeća Victura i PDXP ne rade, dok se na broj koji se nalazi na web stranici Cherubim-a javlja govorna pošta Victura.

Za poduzeće CHIT, agencija SEC je objavila da je upitan način i točnost vrednovanja njihove imovine, a da se koriste mnogim plaćenim oglasima u kojima investitori ne vidi realne podatke te na kraju ulažu u njihove tokene.

Oprezno ulaganje u ICO

SEC cijelo vrijeme upozorava investitore da budu oprezni s ulaganjem u ICO projekte jer poduzeća objavljuju podatke koje je teško kontrolirati, a investitore potiču na ulaganje sredstava.

Prevaranti često pokušavaju iskoristiti nove tehnologije kako bi namamili nove potencijalne žrtve da ulože novac u njihove lažne projekte. SEC

Agencija SEC je pozvala javnost da ukoliko imaju informacije o ovim poduzećima da ih podjele s njima kako bi zajedno došli do točnih informacija i pravog rješenja za budućnost ovih tvrtki.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

1 Comment

  1. Pingback: U 2017.-toj više od pola ICO projekta završilo neuspjehom - Crypto Telegraf

Leave A Reply

X