Na kriptotržištu 83% muškaraca

1

U Australiji je provedeno istraživanje gdje su rezultati pokazali da je 8 od 10 trgovca kriptovalutama pripadnik muškog spola.

Istraživanje je provedeno od strane Australian Digital Commerce Association and Accenture (ADCA), a u istraživanju je sudjelovalo 7 kriptoburza u rasponu od 12 mjeseci. Njihov rezultat pokazao je da od 312 633 trgovca koji su sudjelovali u istraživanju, preko 83% njih su muškarci.

ADCA je neprofitno poduzeće čiji članovi tima zajedno rade na boljem razumijevanju blockchaina i njegovoj implementaciji kroz inovativna poduzeća.

Iz tog istraživanja također je zanimljivo da 71% trgovca ispod 40 godina, odnosno da 40% trgovca ima između 18 i 29 godina.

Prema rezultatima istraživanja, kriptoburze počinju ozbiljno poslovati u Australiji pa su tako u prethodnoj godini imale više od 2,7 milijuna transakcija, što je na kraju vrijedilo preko 3,9 milijardi australskih dolara.

Direktor ADCA, Nicholas Giuretto na ove rezultate komentirao je:

Potražnja za digitalnim valutama abnormalno raste, kako u svijetu, tako i u Australiji koja ovim brojkama dokazuje svoji veliki entuzijazam prema kripto tržištu. Upravo zbog toga je od iznimne značajnosti da banke i sve ostale institucije zajedno rade na poboljšanju sigurnosti i zaštiti klijenata. Nicholas Giuretto

Zašto se žene ne uključuju na ovo tržište?

Budući da je kripto tržište još uvijek podložno volatilnosti, a samim time, tanka je linija između gubitka i dobitka, svima je jasno da je ulaganje u ovo tržište rizično, ali tako je u svakom poslu.

Međutim da su žene manje sklone preuzimanju rizika dokazala su mnoga istraživanja, bilo da se radi o investiranju njihovog vlastitog novca ili sredstva organizacije koje predstavljaju, uvijek će biti opreznije od muškaraca.

Njihov nizak udio na kripto tržištu potvrđuje i još jedno istraživanje koje je provedeno online od strane 99.bitcoins.com gdje rezultati pokazuju da je manje od 8% žena uključeno u investiranje i trgovanje kriptovalutama, što je još manja brojka od istraživanja provedenog u Australiji.

Rezultati istraživanja Google Analytics-a pokazuju da je u kripto zajednicu uključeno manje od 6% žena.

Žene u Blockchainu

U svijetu se pokreću projekti kojima je cilj potaknuti žene da se uključe u svijet kriptovaluta, a primjer internacionalne blockchain konferencije u HrvatskojBlockSplit Conference za proslavu dana žena djelilo je svim ženama popust od 50% na ulaznice.

Kripto tržište ne pita vas za spol, već je važno koliko ste profesionalni i energični te ja kao žena koja se često upušta u razne investicije moram priznati da nikada nisam osjećala veću podršku i cijenjenost nego što to osjećam u industriji blockchaina. Masha Drokova, osnivačica Day One Ventures

Iako je broj žena koje sudjeluju na ovome tržištu nizak, njihovi komentari o Blockchainu su svakako ohrabrujući za sve one koji razmišljaju o tome da se pridruže ovom tržištu.

Iako je Blockchain tehnologija tek u razvoju i usponu, njezinom primjenom važno je na tržište dostaviti proizvod koji se od poduzeća očekuje, a nakon što ljudi kojima si okružen vide pomak i trud koji ulažeš u to na kraju je važan rezultat, a ne da li je iza projekta žena ili muškarac. Elvina Kamalova direktorica Blockmason

Vjerujemo da će se na ovome tržištu, nakon što se situacija stabilizira i regulira, udio žena povećati kao što se povećava i u svim drugim aspektima.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

1 Comment

  1. Pingback: Na kriptotržištu 83% muškaraca - Crypto Telegraf

Leave A Reply

X