Nakon prikupljenih $1.5M u private saleu, XinFin sada ima javni ICO

0

XinFin otvara svoju javnu ponudu za svoj utilizacijski token, čime predstavlja prvi hibridni blockchain protokol XDC ove vrste.

Još jedna firma iz naprednog SIngapura

Već je odavno poznato da u Singapuru nastaju najimpresivniji blockchain projekti, a sada nam dolazi još jedan upravo od tamo. XinFin je Singapurska firma koja radi na hibridnom blockchain protokolu za poslovne korisnike na financijskom tržištu, a nedavno su otvorili za javnost svoju ponudu tokena.

XinFin predstavlja blockchain mrežu, pogonjenu sa XDC protokolom. XDC protokol omogućuje poslovnim korisnicima rad s blockchain tehnologijom i digitalnim assetima koji u njihovom ekosustavu kombinira privatnu i javnu mrežu kako bi ponudili najbolje iz oba pristupa. Arhitektura ovoga protokola je takva da ulazi u regulacijske okvire države i može funkcionirati kao komunikacijski sloj za postojeće i prihvaćene payment mehanizme u svim državama.

Protokol nad Ethereum blockchainom

Njihov utilizacijski token XDCE je ERC20 token na ethereum decentraliziranom ekosustavu, a omogućavat će globalnim firmama da rade preko njega s XDC protokolom. XDCE tokeni su potrebni za korištenje XDC protokola i potrebni su za funkcioniranje XDCovih glavnih čvorova.

XinFin je do sada prikupio više od 1.5 milijuna dolara tijekom privatne prodaje tokena koja se odigrala u lipnju i kolovozu 2017 godine. Sredstva su korištena da bi se izgradio XDC hibridni blockchain protokol, te aplikacija tradefinex.org namijenjena premošćivanju mostova između globalnih infrastrukture. Do sada je napravljeno nekoliko PoC-ova (proof of concept) na XinFin mreži za što su bila korištena sredstva s privatne prodaje tokena, a sa sredstvima prikupljenima na glavnoj prodaji tokena će se ti PoCovi proširiti u pilot projekte zajedno, u suradnji sa kompanijama i institucijama diljem svijeta.

Glavne prepreke za širom primjenom blockchain ekosustava je zahtjevan proces rudarenje, veliko zagušenje mreže, sigurnost i skalabilnost. XDC protokol je dizajniran za realnu upotrebu aplikacija na globalnoj trgovini i u financijama. Uz to je dizajniran tako da osigura kompanijama rad s CDX protokolom pod svim legalnim regulativama. Alen Mathbeck, Head of marketing at XinFin

Temelji iz Quorum projekta

XinFin arhitektura ima temelje u hibridnoj mrežu Quorum, te je nastala iz njezinog forka. Konsenzus mreže se sastoji od dva dijela, jedan je PBFT derivirani konsenzus između čvorova, a drugi je skup pravila koji su temeljeni na ulogama, a služe za reguliranje čvorova.

Mreža se sastoji od dva stanja: privatni i javni. Na privatnom dijelu se prenose povjerljivi financijski podaci, dok se na javnom dijelu verificiraju transakcije. Ovakva arhitektura čini XDC protokol sigurnim, skalabilnim i brzim. S obzirom na to da je hibrid različitih sustava, to ga čini interoperabilnim s legalnim i pravnim sustavima, te s drugim blockchainovima.

Prema riječima njihovog CTOa, Karan Bharadwaj, XinFin mreža je u potpunosti kompatibilna s Ethereum mrežom i njegovim pametnim ugovorima dok su transakcijski troškovi smanjeni pa je to čini efikasnom. IoT sloj se nalazi iznad XDC sloja, a omogućuje real time promjenu stanja blockchaina. XDC protokol će podržavati druge utilizacijske tokene koji će prihvatiti njihove uvjete korištenja.

Različite razine XinFin master čvora ga čine fleksibilnim za korisnike koji žele raditi sa XDC protokolom u sigurnom okruženju. XDC može služiti samo kao komunikacijski kanal dok će verifikacijski sloj koristiti pravi payment mehanizam (kojeg korisnik koristi) ili može služiti kao potvrdni sloj od strane prihvaćene i regulirane institucije. Alen Mathbeck

Tradefinex.org je prva distribuirana aplikacija lansirana u beti, a koristi XDC protokol. TradeFinex je sučelje pametnog ugovora za korištenje u globalnoj i financijskoj trgovinu gdje se koristi XDC protokol. Ova aplikacija ima za cilj pomoći kompanijama i regulatorima da smanje neefikasnost infrastrukture vrijedne $27 trilijuna. Platforma je bila predstavljena na 2nd Global Summit on P2P Digital Asset System Summit održanom u Indiji.

Članovi tima žele prikupiti što više globalnih udruga i razvojnih timova koji će kreirati distribuirane aplikacija preko XDC protokola s ciljem poboljšanja efikasnosti poslovnih procesa.

Ako vas zanima više informacija o projektu, posjetite njihove službene web stranice xinfin.io

Ovo je plaćeni press release. Hrvatski Bitcoin portal nije odgovoran, direktno ili indirektno, za bilo kakve gubitke nastale s povezanosti sa sadržajem ovoga članka. Čitatelji su dužni sami istražiti detalje oko navedene kompanije prije ulaganja.

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X