NFT dalmatinci “rasprodani” za manje od 24 sata

0

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije pokrenula je projekt Turizam 3.0, čiji naziv simbolički predstavlja integraciju turističkog sektora u treću fazu evolucije tehnologija na kojima počivaju platforme futurističkog virtualnog svijeta zvanog Metaverse.

Navedeni ishod projekta ostvario se kroz realizaciju sustava za distribuciju NFT-eva (eng. non-fungible token) u kontekstu valorizacije turističke ponude Srednje Dalmacije u okviru koncepta virtualnog Metaverse svijeta.

“Težimo novoj viziji turizma, odgovornoj, transformirajućoj i izdržljivoj u potpunosti posvećenoj našim novim turistima. Turizam 3.0 i sustav DalmatiaNFT gradi odnos između turista i domaćina na destinaciji baziran na uključivanju gostiju i sukreiranju turističkih sadržaja”, istaknuo je direktor Joško Stella.

Frane, Duje, Bepo i Stipe mintani

Bepo, Frane, Duje i Stipe su u rekordnom roku, točnije za manje od 24 sata pronašli svoje digitalne vlasnike. Svi koji nisu stigli sudjelovati u prvoj NFT kampanji i besplatno osigurati svoj vlastiti DalmatiaNFT, uskoro će imati priliku kroz nove NFT aktivacije doći do svojih novih nezamjenjivih tokena.

Svi vlasnici DalmatiaNFT dobili su unikatnu majicu s printom “mintanog” Dalmatinca.

Svoj DalmatiaNFT trenutno možete kupiti samo na OpenSea trgovini, a najniža cijena je 1.91ETH ili nešto manje od 6.000 dolara.

Turistička zajednica nedavno je radila na projektu izrade slikovnice/priče u kojoj su ilustrirani psi Dalmatinci koji se napokon ‘vraćaju kući’. 

Ovom uspješnom kampanjom kompletirana je prva faza projekta Turizam 3.0. Naziv projekta simbolički predstavlja integraciju turističkog sektora u treću fazu evolucije interneta na kojima počivaju platforme temeljene na Blockchain tehnologijama.

Sljedeća faza projekta za cilj ima potaknuti dolazak još većeg broja ljudi kojima bi se ponudio pravi doživljaj boravka u destinaciji, a kako se u taj proces uklapaju NFT-i i virtualni svijet Metaversa, saznat ćemo se u sljedećim kampanjama.

Virtualna stvarnost kao dio nove stvarnosti u turizmu

Digitalizacija u turizmu, kao jedan od odgovora na krizu znači i uvođenje novih tehnologija poput virtualne stvarnosti (VR). Virtualna stvarnost biti će važna kao promotor ali i u pripremi putovanja, te očuvanju resursa i zaštiti kulturnih i prirodnih dobara.

Ovim projektom bi se Splitsko – dalmatinska županija u vrlo kratkom vremenu mogla pozicionirati kao lider tehnoloških inovacija u turizmu, obrazovanjem novih stručnjaka, inovativnom interpretacijom kulturne baštine te korištenjem novih tehnologija proširene stvarnosti koja gostima omogućava intenzivniji doživljaj materijalne i nematerijalne baštine.

Osnivač Facebooka, Mark Zuckerberg tvrdi da će za pet godina ova tehnologija apsolutno zavladati svijetom. Premda ćemo u tom svijetu koristiti 2D aplikacije kakve sad dominiraju tržištem, velika nastojanja bit će usmjerena u razvoj ideja proširene i virtualne stvarnosti – sve od digitalne zabave pa do virtualnih putovanja.

“Ovim projektom pokazat ćemo što je moguće s ovakvom tehnologijom u turizmu. NFT-ovi stvaraju temelje za stvaran, provjerljiv, virtualni svijet”, istaknuo je Joško Stella. 

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X