Objavljen prvi hrvatski trap NFT album

0

Pozitivna reakcija publike; rasprodano već 25% kolekcije prvog NFT trap albuma kolektiva KUKU$.

Prvi u nizu serije noviteta je prvi hrvatski trap album u NFT obliku! Naslova “The Lost Files”, riječ je o albumskom izdanju koje donosi deset do sada nikad objavljenih pjesama iz svih faza grupe kroz prvih deset godina djelovanja.

Sve pjesme dostupne su isključivo u NFT formatu, pod okriljem domaće izdavačke kuće Uptown Records, a objavu albuma prati i vodeći singl “Nemaš blage”, za koji je predstavljen i 3D videospot.

Svega nekoliko dana od objave prvog hrvatskog trap albuma u NFT obliku, stiže i vijest kako je u kratkom periodu rasprodano već 25% unikatne i jedinstvene digitalne trap memorabilije koju je objavio kolektiv KUKU$. Uz to, videospot za vodeći singl “Nemaš blage” u manje od 24 sata od objave ušao je i u Youtube Trending chart u Hrvatskoj, a trenutno se nalazi na 17 mjestu.

Album dostupan u limitiranom izdanju na Solana blockchainu

Pioniri trap žanra, kolektiv KUKU$, kojeg čine Hiljson Mandela, Goca R.I.P. i Iso Miki, prošlog su tjedna objavili prvi hrvatski trap album u NFT obliku.

Naslovljen “The Lost Files”, riječ je o albumu dostupnom isključivo kao NFT memorabilija, a izdanje donosi deset do sada nikad objavljenih pjesama iz svih faza grupe kroz deset godina djelovanja. Svaka od pjesama na ovom izdanju ima i pripadajuću originalnu grafiku na kojoj su sva tri člana skupine prikazana u digitalnoj stripovskoj tehnici. Autor deset originalnih grafika je Marko Dješka, nagrađivani vizualni umjetnik, redatelj animiranog filma i strip autor.

Album je objavljen pod okriljem domaće izdavačke kuće Uptown Records, čiji fokus je upravo blockchain tehnologija.

Ovim izdanjem KUKU$ su započeli i ciklus glazbenih noviteta kojima će u ovoj godini proslaviti
jubilarnih deset godina djelovanja. Uskoro slijedi i “tradicionalna” objava novog studijskog albuma s
potpuno novim autorskim pjesmama, a do kraja godine će uslijediti i koncert u zagrebačkom Domu
sportova.

Album „The Lost Files“ dostupan je u limitiranom izdanju na Solana blockchainu. Podršku projektu
dao je i Electrocoin, posrednik u trgovanju kriptovalutama i procesiranjem kripto uplata. Svaka
pjesma dostupna je u isključivo 50 primjeraka, a cijelo izdanje moguće je preuzeti na službenoj
stranici kolekcije.

„Ovo je naš najnoviji projekt, a ujedno i prvi NFT trap album na ovim prostorima kojeg serviramo u
obliku digitalnog mercha i trap memorabilije. Ovo je projekt koji je za nas bio izazovan i nov, jer smo se prvi put susreli s prodajom digitalnih umjetničkih djela putem blockchain tehnologije. U novom desetljeću postojanja benda, odlučili smo se okrenuti upravo tome – modernoj blockchain tehnologiji. Uvijek smo među prvima postavljali trendove kada je u pitanju trap glazba. Prodaja NFT-ova je novi trend koji se pojavio na umjetničkoj sceni, a mi smo željeli isprobati nešto drugačije i pružiti svojim fanovima jedinstveno iskustvo koje će biti s njima zauvijek”, poručilli su članovi KUKU$-a.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X