Stripe uskoro ukida podršku za Bitcoin

0

Stripe je moćna platforma koje ima potporu u 25 različitih zemalja diljem svijeta koje iza sebe imaju klijente koji s povjerenjem puštaju da se njihove transakcije provedu upravo kod njih. Na godišnjoj bazi nose se s milijardama dolara te u svojoj viziji kažu da im je cilj promicati online plaćanje i provođenje transakcija putem aplikacija, no zašto su odlučili obustaviti podršku za Bitcoin?

Bitcoin više postaje imovina nego sredstvo plaćanja?

Tom Karlo, jedan od menadžera poduzeća objasnio je zašto će Stripe povući plaćanje Bitcoinom.

Nadali smo se da će Bitcoin postati univerzalno sredstvo plaćanja koje će ubrzati proces online plaćanja te omogućiti našim klijentima da pronađu tržište na mjestima koja su im dosada bila nedostupna što zbog graničnih barijera što zbog naknada za transakcije. Danas Bitcoin sve više postaje imovina, a sve manje ga vidimo u ulozi plaćanja. Tom Karlo

Uz to u izjavi menadžera vidi se da Stripe daje veliku potporu Bitcoinu i samom takvom projektu no također kaže da su transakcije Bitcoinom postale gotovo jednake skupe kao i plaćanje u banci stoga njihova suradnja ovdje završava.

Plaćanje Bitcoinom se ukida 23. travnja

Počevši od danas, Stripe će reducirati i smanjivati Bitcoin plaćanja dok će 23. travnja potpuno maknuti mogućnost plaćanja. Iako su odlučili reći ne Bitcoinu, Stripe je veoma optimističan s kriptovalutama tako primjerice smatraju Lightning Network, Stellar, Litecoin, Bitcoin Cash, Ethereum i Omisego potencijalnim projektima koji bi se mogli koristiti kao sredstvo kojim se može izvršiti plaćanje.

Stripe je među prvima podržao Bitcoin

Ako pogledamo izjavu iz 2014. gdje je Stripe među prvima dao podršku kriptovalutama, vidi se da su Bitcoin smatrali velikim potencijalom koji svojom brzinom i fleksibilnošću omogućuje plaćanje u bilo kojem dijelu svijeta što bi moglo olakšavati živote milijardama ljudi.

Nadamo se da će i ova priča završiti kao pokušaj Microsofta koji je prestao podržavati Bitcoin, ali par tjedana nakon plaćanje je opet bilo dostupno.

Pridružite se Telegram kanalu od Hrvatskog Bitcoin Portala kako bi saznali za novi članak čim ga objavimo. A ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

Izvor: News.bitcoin.com

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X