Position Exchange: Prva decentralizirana kripto platforma za trgovinu sa kompletnim ekosustavom

0

“Position Exchange gradi cjelokupni ekosustav u DeFi sa ciljem da postane najobuhvatnija decentralizirana platforma za kripto trgovinu.” 

Position je platforma za trgovinu derivatima (DTP) u potpunosti na blokchainu, sa jedinstvenim protokolom i platformom za emisiju obveznica, ekosustav Position Exchangea se bliži završetku. 

Decentralizirani trgovinski protokol, jedan od najsigurnijih i naprednijih platformi u DeFi svijetu, sa visokom podlogom, niskim naknadama i prema korisnicima prijateljskim sučeljem, je planiran da bude pokrenut krajem ožujka. 

Centralizirane Vs Decentralizirane kripto burze

Centralizirane kripto burze su web stranice gdje se odvija većina trgovanja u kriptu. Trgovci već sigurno znaju neke od njih: Binance, Coinbase itd, koje prate poslovni model koji je sličan tradicionalnim finansijskim institucijama. 

Position Exchange preispituje način na koji ove centralizirane burze rade i pronalazi rješenja koja će promijeniti stvari osiguravajući korisnicima poboljšano iskustvo. 

Decentralizirane burze (DEX) izazivaju postojeće centralizirane burze (CEX) u posljednjih par godina. Ukratko, Position Exchange nudi: 

 • Niže transakcijske naknade,
 • Korisnicima omogućava da direktno posjeduju svoju imovinu, 
 • Izbjegavanje regulatornih opterećenja, 
 • Povećanu sigurnost imovine korisnika. 

CEX-ovi već dugo kontroliraju kripto sektor, i do današnjeg dana još uvijek obuhvaćaju veliku većinu volumena trgovanja, koje, sa Binancom kao vodećom na listi čini, prema procjenama, preko 20 milijardi dolara na 24h. Bilo kako bilo, ova dominacija se ne odražava na opće stavove prema CEX-ovima. 

Position Exchange donosi CeFi iskustvo u DeFi svijet

U veoma promjenjivom kripto tržištu, biti u mogućnosti da se brzo reagira na tržišne promjene je krucijalno za sve trgovce gdje su svaki potez i sekunda bitni. CEX-ovi su često bili neuspješni u pokušaju da osiguraju stabilno i glatko iskustvo korisnicima u visoko promjenjivim situacijama ili naglim padovima. 

Position Exchange omogućava odvijanje transakcija brzinom svjetlosti bez kašnjenja u izvršavanju trgovinskih naloga. 

DEX-ovi i trgovinske platforme kao što je Position Exchange nude najviše poboljšanja na polju privatnosti – oni ne traže KYC. 

Postojanjem kao DEX, Position Exchange donosi mnogo rješenja u DeFi sektor. Da spomenemo samo neke: 

 • Poboljšanu privatnost budući da nema potrebe za identifikacijom ili KYC verifikacijom, 
 • Nije potreban depozit ili povlačenje jer se sve transakcije dešavaju na direktnom nivou (p2p) a koji su podržani programerski sigurnim pametnim ugovorima podržanih blockchainom, 
 • Jeftine naknade budući da uklanjaju posrednike, 
 • Rješavanje problema koncentracije likvidnosti,  
 • Nema neuspjelih transakcija,  
 • Nepotrebna kontrola ili regulacija – nema ih,  
 • I kao točka na i, potpuno decentralizirani svijet koji nadopunjuje prednosti kriptovaluta. 

U skladu sa gore navedenim, Position Exchange je osnovana da donese alternativu i više opcija kripto korisnicima i njihovom iskustvu. Ukoliko ih usporedimo, upotreba i volumen, naspram CEX-ova nisu ništa manji, a u nekim slučajevima su čak i dosta dobri. 

Position Exchange je napravljen da donese posljednji pozdrav CEX-ovima i odvede kripto u potpunu decentralizaciju

Platforma je napravljena da donese sve prednosti DeFi-ja kombinirajući ih sa tradicionalnim alatima i iskustvima od CEX-ova, osiguravajući širok asortiman usluga i proizvoda različitim DeFi korisnicima. Sa svojim širokim ekosustavom i dugoročnom vizijom, Position Exchange ima za cilj da bude globalna i kompletna decentralizirana kripto platforma.

Najvažnije stavke u Position Exchange su: 

 • Decentralizirana trgovina derivatima: Trgovina kripto derivatima potpuno bez KYC ili restrikcija, bez nadzora u pouzdanom i transparentnom okruženju. 
 • Razmjena u bloku: munjevita brzina, niske naknade, velika likvidnost, razmjena među drugim blokovima da podrži narudžbe. 
 • Pokrenuto od zajednice: upuštanje u projekat potpuno upravljan i u vlasništvu zajednice gdje je 80% tokena rezervirana za korisnike. 
 • Potpuni ekosistjem: Široki obim DeFi proizvoda dostupnih raznim korisnicima, od pasivne zarade, razmjene i investiranja u NFT. 

Kao dodatak Decentraliziranom trgovinskom protokolu, Position Exchange pušta prvu ikada platformu za emisiju kripto obveznica. Obveznice su dugo bile dio tradicionalnog financijskog sistema. Imati ih u DeFi-ju je istinska novost. Platforma za obveznice dozvoljava kredibilnim kripto projektima da izdaju svoje vlastite obveznice, osiguravajući adekvatan kolateral. Pojedinci i POSI vlasnici (POSI je osnovni token Position Exchange) će takođe imati priliku da izdaju obveznice na ovoj platformi. 

Vjerovatno najbitniji dio ove platforme je mjenjačnica za obveznice. Ovaj zaista nevjerojatan dio platforme se po prvi put predstavlja DeFi svijetu. Vlasnici obveznica će biti u mogućnosti da slobodno razmijene svoje obveznice za kriptovalute. 

Position Exchange nudi i pregršt drugih DeFi instrumenata. Ulaganje, yield farming, NFT, Trezor, Razmjena a uskoro i potpuna decentralizirana burza (DEX) sa Position Protokolom, odnosno Dex agregatorom među blockchainovima. 

U vezi sa Position Exchange: Projekt vodi tim koji je iskusan u kriptu i drugim sektorima što omogućava veliku fleksibilnost i široko tehničko znanje. 

Podrškom konceptu decentralizacije do njihovih granica je zaista točka koja će preokrenuti sve u kripto svijetu kako sve više korisnika dolazi svakodnevno ka ovim otvorenim i povjerljivim platformama. Sa takvim stavom, vizija i potpuni ekosustav Position Exchange ima sve što je potrebno da postane kompletna platforma i koja će napredovati u veoma konkurentnom okruženju kako bi osigurali kraj CEX dominaciji i postali njihovi ozbiljni konkurenti. 

Kako biste bili u toku sa Position Exchange: 

Website: https://app.position.exchange

Twitter: https://twitter.com/PositionEx

Telegram: https://t.me/PositionExchange

Email: Contact@position.exchange

Ovaj članak nije financijski savjet, služi isključivo za edukativne svrhe. Sami podnosite odgovornost za vlastita ulaganja! Hrvatski Bitcoin portal i autori članka nisu odgovorni, direktno ili indirektno, za bilo kakve potencijalne gubitke nastale s povezanosti sa sadržajem ovoga članka.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X