Predvodnici znanstvene revolucije stižu u Split: Nova tehnologija razbija zastarjele okvire akademske zajednice

0

Najveća regionalna Web3 konferencija održava se 23. i 24. svibnja u centru Splita.

Akademska zajednica već se godinama bori s istim problemima – izvor financiranja, bolno duga testiranja i odobrenja znanstvenih metoda, pitanje upravljanja osobnim podacima i centralizirani sustav koji omogućava manjini da upravlja onime što na kraju dana istina je, a što nije.

Upravo tome zajednica Web3 entuzijasta želi stati na kraj i otvoriti vrata inovacijama i napretku na globalnoj razini, a predvodnici decentralizirane znanosti (DeSci) svoju će misiju i dosadašnji uspjeh podijeliti s posjetiteljima BlockSplit konferencije.

Decentralizirana znanost (DeSci) je pokret koji ima za cilj izgraditi javnu infrastrukturu za financiranje, stvaranje, recenziranje, vlasništvo, pohranu i širenje znanstvenog znanja na fer i ravnopravan način kroz Web3 tehnologije.

DeSci track na BlockSplitu

DeSci okuplja znanstvenike, istraživače, programere i stručnjake diljem svijeta iz različitih znanstvenih disciplina s ciljem stvaranja boljeg i pravednijeg sustava za financiranje, objavljivanje i dijeljenje znanstvenih istraživanja, a neke od njih moći ćete poslušati na najnovijoj pozornici najveće regionalne Web3 konferencije u Splitu.

BlockSplit konferencija održava se već četvrtu godinu u Splitu, a ove godine održat će se 23. i 24. svibnja. Konferencija okuplja stručnjake iz područja blockchain tehnologije, a glavni cilj je razmjena znanja i iskustva te povezivanje sudionika iz cijelog svijeta.

Ključan dio programa je i startup natjecanje na posebnoj pozornici. U njemu će sudjelovati 10 odabranih timova pred žirijem od 6 članova i uz potporu više od 10 investicijskih fondova, a prijaviti se možete već danas na službenom webu konferencije.

DeSci track na BlockSplitu organiziran je u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Splitu koji je nedavno postao član međunarodne zajednice Bloxberg koja okuplja akademske i istraživačke institucije diljem svijeta s misijom unaprjeđenja znanosti kroz vlastitu blockchain infrastrukturu.

Najnoviji tehnološki trendovi u znanosti

Ovaj je program idealan za sve one koji žele biti u toku s najnovijim tehnološkim trendovima u znanosti, kao i za one koji žele razumjeti kako će tehnologija promijeniti budućnost istraživanja. Uz to, pruža i odličnu priliku za umrežavanje s drugim znanstvenicima i stručnjacima koji koriste Web3 tehnologije za potrebe svojih istraživanja. 

Za sve znanstvenike, istraživače i sve zainteresirane za DeSci tematiku, pripremili smo ograničeni promo kod DeSci2023 koji omogućava ulaz na DeSci program drugi dan BlockSplit konferencije, uz 50% popusta.

blocksplit 4 konferencija

Teme će se kretati od korištenja blockchaina u znanstvenom istraživanju do otvorenih platformi za suradnju, transparentnosti u procesima istraživanja i objavljivanja te razvoju novih tehnologija za povezivanje znanstvenika i istraživačkih institucija, a jedan od predavača upravo je osnivač vodeće platforme za DeSci.

Joshua Bates osnovao je DeSciWorld 2021. nakon godina iskustva u Web3 i marketingu s velikom željom razumjeti zašto asimetrija informacija uopće postoji i kako se manifestira, pogotovo u financijama i politici.

DeSci ima za cilj stvoriti ekosustav u kojem su znanstvenici potaknuti da otvoreno dijele svoja istraživanja i primaju zasluge za svoj rad, a istovremeno omogućuje svima da lako pristupe istraživanju i daju mu doprinos.

Platforma radi na ideji da znanstveno znanje treba biti dostupno svima i da proces znanstvenog istraživanja treba biti transparentan. DeSci stvara decentraliziraniji i distribuiraniji model znanstvenog istraživanja, čineći ga otpornijim na cenzuru i kontrolu središnjih vlasti. Decentraliziranjem pristupa financiranju, znanstvenim alatima i komunikacijskim kanalima stvoriti će se okruženje u kojem nove i nekonvencionalne ideje mogu rasti i razvijati se.

Stoga, ako vas zanima budućnost znanosti i želite saznati više o novom i revolucionarnom pogledu na znanost,  ne propustite BlockSplit konferenciju. Svoju ulaznicu možete nabaviti na službenoj stranici konferencije. Vidimo se u Splitu, epicentru nove decentralizirane znanstvene revolucije!

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X