Prema Forbesu, broj kripto milijardera se utrostručio u 2021.

0

Forbes je 6. travnja objavio svoj godišnji popis milijardera, a CEO Amazona, Jeff Bezos, je s njegovih 177 milijardi dolara na vrhu popisa četvrtu godinu za redom.

Tijekom ovog bull runa osam novih kripto milijardera pridružilo se Forbesovom popisu, povećavši ukupni broj na 12 (ovisno o tome računate li Winklevoss blizance kao jedan ili dva jer se često predstavljaju kao jedan entitet). Prošle godine na Forbesovom popisu bila su samo četiri kripto milijardera. U današnjem članku saznajte tko su pridošlice, a tko povratnici na popis!

Sam Bankman-Fried – pridošlica

Sam Bankman-Fried najbogatiji je kripto-milijarder, s neto vrijednošću od 8,7 milijardi dolara. Bankman-Fried osnovao je trgovačku tvrtku Alameda Research i popularnu kripto burzu FTX. Ovaj je 29-godišnjak veliko ime u kripto prostoru, a FTX je nedavno osvojio prava na imenovanje stadiona Miami Heatsa u idućih 19 godina. Cointelegraph je nedavno Bankman-Fried ocijenio trećom najutjecajnijom figurom u kripto za 2020. godinu.

Blizanci Winklevoss – pridošlice

Cameron i Tyler Winklevoss imaju neto vrijednost od po 3 milijarde dolara (svaki), a počeli su ulagati u Bitcoin 2012. godine. Winklevossi su tužili Marka Zuckerberga zbog krađe IP-a (za Facebook) 2004. godine te su pobijedili u nagodbi vrijednoj 65 milijuna dolara. Tu cifru su uložili u Bitcoin. Pokrenuli su kripto burzu Gemini 2014. godine, a Nifty Gateway su kupili u studenom 2019.

Chris Larsen – Povratnik

Larsen, suosnivač Ripple Labsa, doživio je rast svoje neto vrijednost tijekom prošle godine s 2,6 na 3,4 milijarde dolara. Larsen i izvršni direktor Ripplea Brad Garlinghouse vode trenutni spor s SEC-om u vezi s XRP tokenom i neregistriranim ponudama vrijednosnih papira. Međutim, čini se da tužba SEC-a protiv Ripplea ne utječe previše na njegov token, s tim da je XRP porastao za 387% u posljednjih 12 mjeseci.

Jed McCaleb – pridošlica

McCaleb je još jedan od suosnivača Ripplea, a navodno posjeduje 3,4 milijarde XRP i 1 milijardu Stellar Lumensa, kriptovalute koju je osnovao nakon napuštanja Ripplea. Njegova neto vrijednost iznosi oko 2 milijarde dolara (bez XRP-a i XLM-a).

Michael Saylor – pridošlica

Saylor je izvršni direktor dobro poznate tvrtke u kripto svijetu, MicroStrategyja. On trenutno ima neto vrijednost od 2,3 milijarde dolara. Saylor je postao vodeći zagovornik korporacija koje drže Bitcoin u bilanci. Od svoje prve kupnje Bitcoina u kolovozu 2020. godine, Microstrategy je uložio 2,226 milijardi dolara, kupujući 91.579 Bitcoina po prosječnoj cijeni od 24,311 dolara po Bitcoinu.

Brian Armstrong – Povratnik

Armstrong je izvršni direktor i suosnivač Coinbasea, a njegova neto vrijednost porasla je s 1 milijarde na 6,5 ​​milijardi u roku od 12 mjeseci. Coinbase je također imao uspješnu godinu, generirajući milijardu dolara prihoda i predviđen je za IPO kroz tjedan dana. To će dovesti Armstrongovu vrijednost na vrtoglavih 14 milijardi dolara, što znači da bi upravo on mogao zasjesti na vrh popisa kripto milijardera sljedeće godine.

Fred Ersham – pridošlica

Ersham je s Brianom Armstrongom osnovao Coinbase 2012. godine, a tvrtku je napustio 2017. godine. Sada je član uprave tvrtke, a procjenjuje se da njegov udio od 6% vrijedi 1,9 milijardi dolara.

Changpeng Zhao

Zhao je osnivač najveće kripto burze Binance i posjeduje udio od 30% u tvrtki. Zhaova neto vrijednost iznosi 1,9 milijardi dolara, a Binance Coin (token njegove kripto burze) postao je treća najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji. Zhao je ranije ovog tjedna otkrio da drži blizu 100% svog portfelja u kripto.

Matthew Roszak – pridošlica

Roszak je predsjednik i suosnivač blockchain kompanije Bloq te je vodeći kripto i blockchain investitor. Roszak je također jedan od osnivača Tally Capital-a, privatne investicijske tvrtke usmjerene na kripto projekte. Njegova neto vrijednost procjenjena je na 1,5 milijardi dolara.

Tim Draper – pridošlica

Draper je kripto evanđelist čija neto vrijednost iznosi 1,5 milijardi dolara. Bitcoin je u vrijednosti od 18,7 milijuna dolara kupio 2014. godine nakon što je zaplijenjen od vlasnika Silk Roada. Draper je također bio jedan od glavnih investitora u projekt Tezos i suosnivač Drapera Fisher Jurvetson, vodeće investicijske tvrtke koja ulaže u tehnološke startupe u ranoj fazi.

Barry Silbert – pridošlica

Silbert je osnovao kripto konglomerat Digital Currency Group 2015. godine i ima neto vrijednost od 1,6 milijardi dolara. DCG posjeduje dobro poznatu tvrtku za upravljanje imovinom Grayscale Bitcoin Trust, koja trenutno upravlja imovinom vrijednom 46 milijardi dolara.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X