Rudarenje, Cloudhasing i ASIC Scrypt

1

Sa rastom težine i rate „hashinga“ (iteracija), rudarenje kriptovaluta čak i sada nudi dobar „plijen“ za one koji ustraju. Praktičan primjer možemo vidjeti u priči Davea Carlsona, koji je krenuo sa 30 GPU rigsa (radna stanica samo za rudarenje BTC) na masovnu rudarsku operaciju sposobnu generirati milijune.

Čini se da su decentralizirane, matematički temeljene kriptovalute u porastu te rastući broj rudara svakodnevno napaja ovu golemu svjetsku mrežu za plaćanje.

Sa svime time na umu evo najboljih „rudarskih“ priča u posljednje vrijeme sastavljenih od strance Coindeska:

Cloudhashing – $20M teška rudarska operacija u oblaku

Cloud Hashing, pružajući bitcoin-minig-as-a-service, priprema se povećati volumen hashing snage koju pruža. Do kraja ovog mjeseca planiraju dosegnut 2.5 PH/s! (to je 10^15 iteracija/sekundi * 2.5 – wow!)

David Gilbert iz International Business Times procjenjuje da će takva snaga biti jednaka $20M u blok nagradama mjesečno no te brojke bi mogle brzo početi padati ako Bitcoin težina nastavi prebrzo rasti.

Kompanija također ima promotivnu cijenu za „žrtve“ MtGox te nudi popuste za svoje klijente na rudarske pakete.

Mining Asics Technologies otvara prednarudžbe

asic mininig scrypt

Izvor: mining-asics-technologies.com

Minig Asics Technologies, kompanija stacionirana u Nizozemskoj, otvorila je prednarudžbe za Scrypt rudare. Kompanija uzima 35% pologa za liniju koja uključuje FPGA i ASIC Scrypt rudare.

Najjeftiniji među njima je 10 MH/s 180W Platinum 1 FPGA Scrypt Miner kojem je cijena €2,999. Za one odvažne tu je 200 MH/s 3KW Excalibur ASIC Scrypt Miner za €14.999.

Mining Asics Technologies prodaje ove uređaje kao zasebne rudarske jedinice. Nije potreban poslužitelj jer uređaj dolazi sa pred instaliranim Linux sistemom. Web sučelje vam omogućuje pristup sustavu te je rečeno da će biti pružena i podrška za CGMiner.

Tržište za Bitcoin gigahashove

GHS/BTC trading

Izvor: cex.io

CEX.io, kompanija asocirana sa GHash.io rudarskim bazenom, nudi korisnicima tržište za ponudu i potražnju gigahasheva.

Kompanija nudi zanimljivu ideju tako da uzima gigahasheve te i koristi kao par u trgovanju sa bitcoinom u obliku GHS/BTC. Burza uzima leverage (snagu) bazena te time omogućuje trgovanje gigaheshevima u zamjenu za bitcoin.

CEX.io također prodaje „future contracts“ tako da se rudari mogu osigurati od rizike. Trenutno prodaje za travanj i svibanj.

AMD smanjuje cijenu Radeon R9 280 GPU

radeon R9 series

Izvor: amd.com

GPU altcoin rudarenje je praktički jedina preostala mogućnost za obične rudarske entuzijaste sa ograničenim sredstvima.

Dobre vijesti su da je AMD očigledno sredi neke probleme sa opskrbom te sada prodaju Radeon R9 280 GPU za cca. $279 po uređaju što je puno manje obzirom na prijašnje cijene koje su naglo inflatirale zbog velike potražnje.

Hashevi po dolaru su poprilično važne brojke u ovom trenutku tako da Saphire 270x bi mogla biti bolja opcija u ovom trenutku gledajući sa strane električnog računa.

Zoomhash prodaje Gridseed bitcoin i litecoin minere

asic scrypt miners

Izvor: zoomhash.com/

Zoomhash, tvrtka iz Los Angelesa, prodaje scrypt GPU rudarski uređaj koji ima jedinstven dizajn postižući brzine hashinga od 300 – 400 KH/s za samo 7W. Također prodaju Gridseed uređaje u paketima tako da je npr. sa 10 Gridseed rudarskih uređaja za cca. $2,399.00 moguće proizvesti 3000 – 4000 KH/s snage.

Izvori:

Share.

About Author

A dude with passion towards technology. Constantly searching for new things and knowledge from all corners of the world. Recently most occupied with Blockchains and Crypto where I'm striving to build a great community around this great thing. Blockchain is a technology that in his very own nature suits perfectly the environment of Internet in the means of development and online transfer of value. Because of that I believe it will soon become a part of our daily lives. If you have any ideas, suggestions or critics you are more then welcome to contact me: luka.klancir@crobitcoin.com

1 Comment

  1. muhamed pilavdzic on

    sve je ok ,kako da nabavim i instaliram bitcon program. tel. 0038761152496 bih

Leave A Reply

X