Samsung rudari Bitcoine sa starim mobitelima

0

Samsungova nova inicijativa iskorištavanja zastarjele tehnologije na nove i kreativne načine je rezultirala s korištenjem starih mobilnih uređaja za rudarenje Bitcoina.

Nekoliko Galaxy S5 uređaja spojeno u opremu za rudarenje

Iako su niske tehničke specifikacije dostupne opreme, Samsung je tvrdio da 8 uređaja Galaxy S5 može rudariti uz puno veću energetsku učinkovitost u usporedbi sa stolnim računalima.

Postojanje takve inicijative je izašlo u javnost tijekom Samsungove developerske konferencije u San Franciscu. Uređaj za rudarenje je ideja Samsungovog kreativnog laboratorija, koji predstavlja interni odjel inovativnosti i razvoja unutar Samsunga a lociran je u Južnoj Koreji.

Ovo nije prva takva inicijativa, Samsungov kreativni laboratorij je do sada imao već nekoliko ideja za korištenjem zastarjele tehnologije u nove svrhe. Tako su jednom pretvorili start Galaxy tablet u laptop pogonjen na Ubuntu, a jednom prilikom su iskoristili mobitel Galaxy S3 za nadzor akvarija s ribicama.

Navodno će sve biti dostupno na internetu

Samsung je obećao da će svi planovi, za ovaj i sve iduće projekte, biti besplatno dostupni na internetu, a tako isto najavljuju da će software koji koriste za otključavanje i reprogramiranje starih uređaja postati dostupan svima.

Glasnogovornik tvrtke, Robin Schuitz, je izjavio da će ovakve inovativne platforme omogućiti da na ekološki i odgovoran način stari Galaxy uređaji dobiju novu svrhu, a ne da ih se drži zaboravljene u nekim ladicama.

Ako ste spremni kupiti svoj prvi Bitcoin, pogledajte naš članak sa detaljno opisanim koracima kako sa svojom bankovnom karticom kupiti Bitcoin preko platforme Coinbase.

Izvor: News Bitcoin

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X