Švicarska je proglašena najboljom zemljom za Blockchain u Europi

0

Istraživanje koje je provedeno od strane BlockShow Europe, u kojem je sudjelovalo 48 zemalja iz Europe proglasilo je Švicarsku zemljom koja je najviše okrenuta kriptovalutama i Blockchainu.

Svaka od 48 zemalja koje su se analizirale od strane BlockShow Europe, bila je ocjenjivana mjernom ljestvicom od 0 do 10, po sljedećim kriterijima:

Regulacija ICO-ova

Regulacija kriptovaluta kao sredstvo plaćanja

Porezno opterećenje – gdje se promatralo općenito oporezivanja, zatim oporezivanje kriptovaluta prilikom korištenja kao sredstva plaćanja, oporezivanje kriptovaluta kapitalnom dobiti i drugi kriteriji.

U istraživanju mjernom ljestvicom od 0 do 10, 0 je označavala najnepovoljnije i najnegativnije okruženje, dok je brojka 10 najbolje okruženje za kriptovalute.

Rezultati koji su dobiveni ovim istraživanjem podliježu i činjenici da pojedine zemlje ne priznaju kriptovalute, samim time ih i ne reguliraju, ali u skoroj budućnost najavljuju njihovu regulaciju.

Na listi prvo mjesto zauzima Švicarska, dok se odmah iz nje na drugom i trećem mjestu nalaze Gibraltar i Malta, dok je Velika Britanija na četvrtom mjestu.

Gibraltar je do sada svojom otvorenošću prema kriptovalutama “ugostio” preko 200 ICO projekta, što je impresivna brojka.

Usporedimo li Hrvatsku ovdje možemo vidjeti tek nekoliko ICO-ova, od kojih se jedan upravo i sprema zakoračiti na scenu.

Beyond Seen Screen, projekt koji je napravio Shazam za video, gdje ćete moći pomoću pametnih telefona skenirati ekran koji gledate, a zauzvrat dobiti dodatne povratne informacije o temi koja vas zanima. Osim ovoga projekta, tu je još i CookUp, a nadamo se da ce nakon njih još nekolicina ICOa izaći na našem prostoru.

Kako se Švicarska okrenula Blockchainu i kriptovalutama i zauzela prvo mjesto na ovoj ljestvici?

Švicarska je poznata po svojoj agresivnost u bankarskom svijetu, ali kada se postavlja pitanje kriptovaluta, Švicarska je država koja se ne boji pokazati svoj glas.

Država iza sebe ima mnogobrojne projekte koji su u partnerstvu s raznim Blockchain poduzećima diljem svijeta te zajedno ostvaruju uspjehe na globalnoj sceni.

Švicarska je država koja se pronašla na popisu država koje su se složile i iskazale podršku u kojoj su se udružile snage različitih zemalja i pokrenula se zajednička tužba protiv monopolista i zabrane oglašavanja kriptovaluta na društvenim mrežama.

Švicarska si je otvorila vrata fondovima Europske unije od 300 milijuna EURA potpisivanjem povelje o Europskom Blockchain Partnerstvu gdje se stvara međunarodni prostor za razvoj i istraživanje ove tehnologije.

Crypto Valley – je neovisna udruga koja je osnovna kako bi se u Švicarskoj u potpunosti iskoristio potencijal Blockchaina, a danas je ovo udruženje jedno od najjačih na tržištu jer je postalo čvor poznatih Blockchain poduzeća i organizacija svjetskih razmjera, uključujući i Enterprise Ethereum Alliance.

Za kraj Švicarska Vlada je ovih dana najavila kako razmatraju plasiranje i puštanje u optjecaj njihove vlastite kriptovalute pod nazivom e-franc.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X