Tesla nove generacije – sada je vrijeme!

0

Kao što vidimo monumentalne promjene brišu način na koji koristimo svakodnevnu tehnologiju, sigurno se može reći da se naši životi i društva mijenjaju. Ali ovo postavlja pitanje: Koje su vrste promjena?

Mnogi aspekti ovih promjena postaju sve složeniji, ostali su nam disfunkcionalni životi bez konkretne vizije za opće dobro društva. Mnoga korisna nasljedstva su naizgled zaboravljena u korist stvaranja mega-poduzetnika usredotočenih na profit nad ljudima.

Jedna od tih ostavština pripada velikom imenu koje zaslužuje mjesto u današnjem svijetu: Nikola Tesla. Njegove inovacije dale su nam priliku transformirati naše kulture i živote, ali njegovo ime danas znači malo, osim u nazivu auto kompanije. Neki i dalje pokušavaju shvatiti šta su to darovi Nikole Tesle za čovječanstvo, ali ogrtač otajstva okružuje njegovu ostavštinu. Ali sada su se vremena promijenila.

Pitanja oko njegove obitelji, nasljednika i odnosa ostaju i dalje. Znanstvenici i amateri nastavljaju dešifrirati crteže i spise, sve u pokušaju da vide što je Tesla vidio. Sada je vrijeme da podijelimo nastavak njegovog djelovanja preko nećaka Tomislava Tesle.

Tomislav Tesla je inženjer i inovator, iako je najbolja riječ koja ga opisuje: su-kreator!

On živi u Srbiji i trenutno stvara jedinstvena rješenja za buduće stambene konstrukcije. Tomislav razbija  kompleksne teorije i studije u jednostavnom znanju i mudrosti, pretvarajući svoje znanje u jednostavne, elegantne kreacije. Danas svoje znanje i tehniku primjenjuje na krajnji izazov s kojim se suočava čovječanstvo danas – ekološki vandalizam koji neprestano uzrokujemo.

Inovativni genija Tomislav Tesla stvara kaskadnu hidroelektranu

Nakon dugogodišnjeg stvaranja ideja i rada u raznolikom nizu polja, Tomislav je imao nadahnuće da bliže pogleda proizvodnju energije. Tijekom povijesti mnogi su se uputili na rad Nikole Tesle i stav u zajednici. Poput Nikole, Tomislav je vrlo vješt sa svojim nevjerojatnim, kreativnim umom punim inženjerske stručnosti. Nakon dovoljno proučavanja proizvodnje energije, Tomislav je počeo istraživati ogromne količine protoka vode na raspolaganju.

Kako iskoristiti ovaj energetski potencijal, bez nanošenja štete prirodi? Vratimo sve natrag na osnove, i vidjet ćemo cijelu sliku: To su bila dva ključna pojma koji je Tomislav imao na umu. Značajni, jedinstveni inovatori dijele zajedničku kvalitetu: sposobnost da se od složenih pitanja stvore jednostavna.

Vodeći se tom  mentalnom postavom Tomislav je krenuo u razvijanje novog načina na koji generiramo hidro energiju.

Počeo je shvaćati da nema potrebe za izgradnjom masivnih brana koje uzrokuju ogromnu štetu okolišu. Nema potrebe uništiti dragocjene šume ili zemlje ili zamoliti zajednice da se presele. Godine 2011. počeo je smišljati svoje prve turbine i kasnije je podnijelo svoje prve patente u 2012. godini.

Kao što će vam svaki inovator reći, prijava za patente je vrlo specifična arena gdje su inovatori često ostavljeni sa velikim računima, a vrlo malo  u dobitku.
Možda je ovo najbolje mjesto da pokupimo naše “bliske” razgovore s Tomislavom!
Tom smo ga pitali nekoliko pitanja:

Tomislave, vi ste inovator, kako će platforma TeslaStarter utjecati na živote inovatora?

Kao inovator, moj um je pun nevjerojatnih ideja koje će igrati važnu ulogu u poboljšanju života svima. Neke od tih ideja objavljene su u mojim patentima, ostale su mi u glavi. Kada je pravi trenutak, one će se manifestirati u crtežima i radnim modelima. Prepoznao sam potencijal TeslaStarterove platforme. Moj savjet za svakog je da odvoji vrijeme da istraži taj potencijal.

“Kada se TeslaStarter pokrene, Novi inovatori, prijavite se odmah!”

Moj tim me upoznao s Teslacoinom, sretan sam što osobno odobravam platformu TeslaStarter. Ova ponuda omogućuje svim inovatorima koji žele istražiti generiranje energije, dobiti vrijedna financijska sredstva i smjernice. Kroz različite faze TeslaStartera, inovatori će moći ostvariti puni potencijal vlastitih projekata. S pristupom potencijalnim sredstvima za venture capital (VC) i dugoročnim financiranjem dugova, inovatori će moći iskoristiti vrijedan bazen resursa.

Naš je zajednički cilj uspostaviti čistu energiju kao glavni izvor globalne opskrbe energijom; to se može postići pokretanjem TeslaStartera. Postoji novi prostor u kojem se inovatori mogu uključiti u buduću proizvodnju električne energije proizvedene u skladu s majkom Prirodom.

Kakvu poruku želite podijeliti s inovatorima širom svijeta?

Naša budućnost zahtijeva tehnološka rješenja koja dolaze iz umova inovatora širom svijeta. Neizbježno inovatori zahtijevaju financijsku potporu kako bi im omogućili slobodu stvaranja inovacija. Nažalost, trenutačni financijski sustav ne podržava inovatore vrlo dobro. To se može vidjeti kroz povijest, pa čak i do danas. Inovacija je neophodna, stoga je pokretanje TeslaStartera otvorilo novi kanal inovatorima širom svijeta.
Mogu reći da je put dug, ali također počinje s prvim korakom; s pristupom snažnim mentorima i izvorima kapitala TeslaStarter platforma je savršen izbor.

S današnjim stanjem planete i puno usredotočenosti na okoliš, koja je tvoja vizija za čovječanstvo u budućnosti i kako možemo utjecati na tu promjenu?

Čovječanstvo je složeno pitanje koje se vrlo lako može dovesti u jednostavno stanje. Vjerujem da budućnost od nas zahtijeva ozbiljno promisliti naš odnos s majkom Prirodom. Ona jasno pokazuje njezinu nelagodu s trenutnom ljudskom aktivnošću. Da bismo objasnili jednostavno, prisjetit ćemo se da smo dio jedne velike globalne zajednice. Svi smo mi energija, a svi smo doprineli onome što se događa oko nas. Bit će važno zapamtiti kako zajednice žive u harmoniji i miru, da shvate što je potrebno kao pojedincu.

Moja osobna inovacija će se dijeliti za zajednički cilj – na primjer moja inovativna kaskadna hidroelektrana očekuje se da proizvodi više energije u SAD-u i Kanadi od svih postojećih elektrana u kombinaciji. Za razliku od SAD-a i Kanade gdje ćemo koristiti nizinske riječne putove, u Irskoj i Velikoj Britaniji, energija će se proizvoditi iz tokova plime.

Želio bih naglasiti jedan aspekt moje tehnologije koji je važno razumjeti. Postojeće poplavne ravnice oko Minneapolisa obično traju mnogo tjedana dok ne dođu do normalne razine nakon poplave. Instaliranjem svoje inovativne kaskadne hidroelektrane, poplave mogu postati stvar prošlosti. Potopne vode koje se normalno odvijaju između Minneapolisa i Meksičkog zaljeva, oslanjajući se na pametnu tehnologiju i upravljanje softverom, poplavne vode mogu se raspršiti u roku od 24 sata, sprečavajući ili minimizirajući poplave.

Osim toga, ovo otvara riječne puteve za dodatni ili novi riječni teretni potencijal. Ovo ima nevjerojatan utjecaj na cjelokupno okruženje. Biosfera postaje daleko obogaćenija,  atmosfera je čista, rijeke su oksigenirane, riblje zalihe procvjetaju, a javnost može uživati u nizu aktivnosti za rekreaciju na vode koje nikada prije nisu imali.

Postoji nekoliko drugih tehnologija koje su patentirane, koje će danas poboljšati postojeće brane i rezervoare. Naslage mulja su veliki problem s kojim se moja inovacija može pametno nositi jer čisti postojeće akumulacije i generirati  dodatnu energiju iz istog izvora. Jedinstveno rješenje za povećanje kapaciteta postojećih hidroelektrana. Tu je i tehnologija koja će isporučiti čistu vodu iz riječnog toka preko podvodnog revolucionarnog plutajućeg plinovoda.  Taj će postupak omogućiti da do 1000 m3 / s vode bude “isporučeno” na novo mjesto bez ikakve dodatne potrošnje energije.

Drugim riječima, svježa voda može se premjestiti iz Tasmanije u kopno Australije s niskim troškovima energije. Budući gradovi će zahtijevati korištenje samoodržive obnovljive energije. Osim toga, potrebni su i rješenja za brže i učinkovitije transportne sustave. Otvaranje novih brodskih puteva preko sjevernih teritorija Rusije, SAD-a ili Kanade, koristeći brodove koji bi koristili inovativnu novu tehnologiju koja će omogućiti samopropusnost i razbijanje leda, poput noža preko maslaca!

Mi smo kao inovatori koji će stvoriti i razvijati ovu tehnologiju, a uz pomoć TeslaStartera svijet će biti bolje mjesto!

Nikola Tesla i Slobodna energija – Tomislav, želite li razraditi što to znači za vas i kako će je danas tumačiti svijet?

Osobno sam uvjeren da je to više od mišljenja Nikole Tesle o besplatnoj univerzalnoj energiji. Vjerujem da je ovo priznanje i ostvarenje stvarnosti (energije) koja nas okružuje. Priznajemo njegove radnje i radeći danas, također cijenimo njegovu percepciju. U suštini, sve je povezano s najintimnijim dijelom našeg bića, sve što možemo osjetiti, dodirnuti i vidjeti.

Naše tijelo ima dušu koja nas povezuje s majkom prirodom i daje nam svjesne misli s kojima odlučujemo. Bilo da odlučimo ispuniti naše živote “dobrim” ili “lošim” stvarima, to je odraz našeg prošlog i sadašnjeg života. Isto se može reći i za bilo koju tvrtku ili entitet u svijetu. Zajedno smo postigli kritičnu točku u kojoj se svijest mijenja; to će omogućiti svakoj osobi na ovom planetu da odabere svoj smjer. Zajedno, naša djela stvaraju svijest koja se razvija u skladu s djelima skupine. To se zove Egregore (Kolektivna Svijest)

Ono što Nikola Tesla spominje u jednoj od njegovih javnih govora: “To je osobni veliki vjernik, ali ta se uvjerenja ne usklađuju s nekom od poznatih religija koje danas imaju javni interes”, s tom ću napomenom završiti!

Konačno

Na kraju, Tomislav nas želi podsjetiti da je i on podnio svakodnevni teret života u današnjem društvu. Percepcije ljudi često su pogrešne zbog načina na koji mediji odražavaju stavove urednika, a ne nužno i stvarnost. Nastavlja raditi na svojim kreacijama u Srbiji, iz svog kućnog ureda. Početkom 2017. godine Tomislav je potpisao licencu za tehnologiju s tvrtkom True Tesla Technologies u Velikoj Britaniji.

Nakon što je sagradio mali prototip za proizvodnju, uspješno je poslao patente, sada je vrijeme za stvaranje svijesti o tehnologiji. Financiranje je uvijek bilo pitanje za tehnologije ove prirode, osobito onih koji ometaju postojeće aranžmane. Čak i uz prezime “Tesla” ne otvaraju vrata niti dodjeljuju sredstva za financiranje! To je dugotrajan i mukotrpan proces.

Zahvaljujući momcima iz Teslacoin tima smo u mogućnosti dijeliti naš rad s istomišljenicima. Kad se TeslaStarter platforma pokrene kasnije ove godine, ona stvarno ima potencijal da postane vodeći portal za financiranje inovativnih energetskih projekata širom svijeta. To je prava priča koja se svakodnevno razvija, i ona koja će promijeniti tijek povijesti.

TeslaStarter je ona veza između inovatora i investitora koja je uvijek falila. TeslaStarter platforma omogućuje inovatorima da se usredotoče na ono što vole raditi, inovacije! Ne oklijevam podupirati njihovu misiju i posao, kao i zahvaliti im na podršci meni i mojoj ekipi. TeslaStarter omogućit će investitorima mogućnost odabira projekata za podršku kroz različite faze.

TeslaStarter će se osloniti na Teslacoin kao odabranu metodu financiranja budućnosti inovativnih energetskih projekata.

Tomislav nam ostavlja važnu poruku koju treba zapamtiti!

“Mi smo krojači naše vlastite sudbine i imamo izbor da budemo ono što jesmo, bolji i svjesniji, pri tome moramo sebe dati više nego što očekujemo od drugih”.

 Za sve sugestije, pitanja ili za dobivanje više informacija, javite se:

Deane Thomas, True Tesla Technologies

GSM/VIB/TEL/WUP +385 99 562 8144

Email: info@trueteslatechnoogies.online

Ovo je plaćeni press release. Hrvatski Bitcoin portal nije odgovoran, direktno ili indirektno, za bilo kakve gubitke nastale s povezanosti sa sadržajem ovoga članka. Čitatelji su dužni sami istražiti detalje oko navedene kompanije prije ulaganja.

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X