Trump zabranio transakcije kriptovalutom Petro Coin

1

Predsjednik SAD-a, Donald Trump zabranio je svim građanima SAD-a da na bilo koji način trguju s kriptovalutom venezuelanske vlade, poznate na tržištu pod imenom Petro Coin.

U ponedjeljak, 19. ožujka 2018., Trump je propisao odluku kojom se zabranjuje svaki oblik trgovanja s kriptovalutom Petro Coin unutar SAD-a. Ovakva reakcija sa samog vrha države, stigla je kao odgovor kojim se želi pritisnuti Venezuelu da počnu poštivati pravila koja su im postavljena s ciljem smanjena njihovog državnog duga te uređenja financijskog sustava.

U odluci stoji:

Bilo kakva digitalna valuta koja je izdana od strane venezuelanske vlade nakon 9. siječnja (uključujući i 9. siječanj) te sve transakcije koje su na bilo koji način povezane s tim valutama zabranjene su za sve državljane i poduzeća unutar SAD-a. Whitehouse

Venezuelanski predsjednik Nikolas Maduro, uveo je kriptovalutu Petro Coin kao digitalnu valutu države krajem 2017.-te, a u objavama projekta stoji da su u pre sale fazi prikupili $735 milijuna, dok drugi izvor kaže da se tijekom te faze prikupilo $5 milijardi no u svakom slučaju predsjednik zajedno sa svojim timom do sada nije pokazao čvrsti dokaz kojim bi dokazao da su ova sredstva uistinu prikupljena.

Što kaže Maduro?

Ova odluka rezultira frustracijama predsjednika Madura i njegovog tima jer se u njihovom projektu transakcije prihvaćaju u američkim dolarima i eurima, a potez predsjednika Trumpa zabranjuje svim građanima i poduzećima unutar SAD da kupuju PTR coin.

Dok s druge strane sami građani Venezuele imaju zabranu kupovanja stranih valuta što ujedno i znači da ne postoji način na koji bi legalno mogli sudjelovati u kupnji Petro Coina.

Analitičari ovog područja kažu kako se Trumpov potez mogao predvidjeti i da cijeli projekt izdavanja Petro Coina nije krenuo na dobrim temeljima, a sama pomisao da će država time izbjeći sankcije SAD-a nisu bile realne.

Prvotni plan predsjednika Madura bio je izdavanje još jedne kriptovalute Petro Gold za koju je najavio da će biti još moćnija od Petro Coina, ali za sada ne postoji više govora o tome projektu.

Odjel U.S. Treasury koji je odgovoran za kontrolu svih vrijednosnih papira u državi, upozorio je građane SAD-a odmah nakon izdavanja Petro Coin-a da budu oprezni s investiranjem u ovu digitalnu valutu jer se njome pokušavaju zaobići sankcije, a mogla bi i sama podleći njima što je upravo i scenarij koji se trenutno događa na tržištu SAD-a.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

1 Comment

  1. Pingback: Trump zabranio transakcije kriptovalutom Petro Coin - Crypto Telegraf

Leave A Reply

X