Entuzijazam o kriptovalutama stiže iz Venezuele!

3

Venezuelanski predsjednik Nikolas Maduro, veliki je entuzijast o kriptovalutama, a krajem 2017.-te pokrenuo je kriptovalutu Petro (PTR) koja će biti kriptovaluta njihove države. Pre sale kriptovalute krenuo je 20. veljače te je u nekoliko dana prikupljeno $735 milijuna prema informacijama koje je Maduro podijelio na Twitteru.

Maduro uvođenjem kriptovaluta želi iskoristiti tehnologiju i izvesti Venezuelu iz hiperinflacije koja je prisutna u državi već dugi niz godina, a izričito nakon što je predsjednik Trump odlučio dodatno pritisnuti financijski sustav države, a sve s ciljem da Venezuela smanji svoj državni dug do kraja godine.

Prema objavi iz članka NYtimes Venzuela trenutno ima inozmeni dug od čak $97 milijardi.

Maduro naredio državnim poduzećima da investiraju u PTR

Prema vijestima lokalne televizije VTV, predsjednik je poduzećima PDVSA, Pequiven i Corporacion Venezolana de Guyana (CVG) poručio da postotak od svoje prodaje ulože u Petro.

Poduzeće PDVSA je u državnom vlasništvu, a bavi se naftom i prirodnim plinom, Pequiven je petrokemijsko poduzeće, dok CVG pod sobom ima podružnice koje se bave proizvodnjom aluminija te sve njih prema predsjedniku Maduru negativno pogađa odluka Bijele kuće i predsjednika Trumpa kojom se uvode mjere za smanjenje državnog duga.

Za stanovnike Venezule ovaj potez znači da će kriptovalute, uključujući i svoju Petro kriptovalutu, moći koristiti za plaćanje goriva te zrakoplovnih i turističkih usluga za sada, ali je to tek početak. Uskoro će građani moći koristiti Petro za plaćanje poreza, državnih naknada, ali i ostalih javnih usluga.

Međutim državljani su još uvijek podjeljni na one koji se vesele i prihvaćaju ovu odluku te kažu “dolazi nova era”, dok ostali ovdje vide prisustvo korupcije koje će se opet lomiti na njihovim leđima.

Još jedna kriptovaluta na vidiku u Venezueli?

Maduro je primjer osobe koja vjeruje u kriptovalute i da je njihova tehnologija budućnost, a to je potvrdio i time što je najavio uvođenje druge kriptovalute pa će se tako na tržištu uskoro pronaći i Petro Gold.

Lansirat ćemo na tržište Petro Gold, valutu koja se bazira na zlatu, a bit će još moćnija od Petro-a. Maduro

Venezula i Rusija surađuju po pitanju kriptovaluta

Venezuelanski ministar financija Simon Zerpa Delgadon nedavno je boravio u Moskvi gdje se dogovarala suradnja između ove dvije države koja se pokrenula upravo zbog kriptovalute Petro.

Sastanak se bazirao na ekonomskoj i financijskoj suradnji između Rusije i Venezuele, a posebnu pozornost pridavali smo našoj novoj kriptovaluti – Petro. Delgado

Uz to je poručio da će države međusobno surađivati i dodatno ojačati ravnotežu u trgovini, a kriptovalute će im pomoći u tome.

Nakon Venezuele, hoće li i Kambodža plasirati svoju kriptovalutu?

Nakon što je Venezuela predstavila javnosti svoju kriptovalutu Petro coin, Kambodža također pokazuje svoju sklonost ovom smjeru te su u press releasu izjavili da razmatraju plasiranje svojeg kripto projekta nazvanog Entapay.

Blockchain Summit koji će biti održan 7. ožujka najavljuje Entapay kao projekt koji će iskorisititi Blockchain za brži i sigurniji korisnički sustav od kojeg se očekuje da će postati veza između stvarnog svijeta i kriptovaluta, a u budućnosti ga vide kao sredstvo plaćanja koje će zamijeniti VISA kartice. Entapay su direktno povezali s kriptovalutom iz Venezule koja je odgovor na sankcije iz Bijele kuće, dok će svoju kriptovalutu iskoristiti za postizanje prednosti u blockchain revoluciji.

Da Kambodžija ima tendenciju prema kripto tržištu i Blockchainu potvrđuje i partnerstvo njihove Narodne banke s bankom iz Japana gdje su udružili svoje snage te krenuli u testiranje sustava za plaćanje temeljenog na blockchain tehnologiji.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

3 Comments

  1. Nije to kriptovaluta, ‘Petro’ je scam kojim Venezuela zeli izbjeci sankcije koje joj je uveo zapad. Stanovnici Venezuele *ne mogu* kupiti tu valutu, nije im dozvoljeno, pa ne mogu sa njom nista ni placati. Whitepaper kaze da je zasnovana na Ethereumu, a onda je objavljena kao tokeni na NEMu (koji mozda i nisu Petro). Vlada kaze da Petro vrijedi kao barel nafte *po cijeni koju odredi Vlada Venezuele*, znaci potencijalno nista. A i tako se uopce ne moze zamijeniti za naftu. Ni drugu valutu. Dakle, radi se samo o nacinu da se novac moze slati pare Venezuelanskoj vladi, i to je to. This is not the revolution you’re looking for.

  2. Pingback: Trump zabranio transakcije kriptovalutom Petro Coin - Hrvatski Bitcoin Portal

  3. Pingback: Trump zabranio transakcije kriptovalutom Petro Coin - Crypto Telegraf

Leave A Reply

X