Tržište kriptovaluta probilo 2 bilijuna američkih dolara

0

Cijene bitcoina i kriptovaluta vrtoglavo su porasle i po prvi put probile vrijednost cijelog tržišta kriptovaluta u iznosu preko 2 bilijuna dolara

Prema podacima dostupnim na CoinMarketCap.com, trenutna vrijednost svih 9.115 kriptovaluta prešla je zajedničku tržišnu vrijednost od 2 bilijuna američkih dolara. U trenutku pisanja članka, globalna tržišna kapitalizacija kriptovaluta iznosi 1,95 bilijuna dolara, što je pad od 1,29% tijekom posljednja 24 sata.

Bitcoin, daleko najveća kriptovaluta po vrijednosti, čini više od polovice tržišne kapitalizacije kriptovaluta i tradicionalno predvodi tržište. Kako se cijena bitcoina kretala oko 60.000 dolara po Bitcoinu, psihološka barijera od 2 bilijuna dolara probijena je naglim rastom cijena manjih kriptovaluta kao što su Ethereum, Binance Coin, Ripple’s XRP i Litecoin.

U ovom bull runu, prvi je počeo naglo rasti Binance Coin, a zatim je njegov primjer slijedio i Ethereum (ETH). Obje kriptovalute porasle su tijekom posljednjih godinu dana zbog naleta interesa za tzv. decentralizirane financije (DeFi).

Ethereum, druga po veličini kriptovaluta nakon Bitcoina, čija je ukupna vrijednost oko 250 milijardi dolara, postigla je visoku cijenu tijekom posljednjih tjedan dana i probila granicu od 2000 dolara. U trenutku pisanja ovog članka, cijena Ethereuma iznosi 2.063,63 američkih dolara. Očekuje se da će se ovaj rast nastaviti i u sljedećim tjednima, što u prilog ide svim trgovcima kriptovaluta. 

Najzaslužnija kriptovaluta za ovakav rekordan rast je Bitcoin. Tržišna kapitalizacija najpopularnije kriptovalute na početku 2021. godine iznosila je 680 milijardi dolara, dok je u zadnjih nekoliko dana skočila na razinu od čak 1,1 bilijun dolara.

U zadnjih nekoliko mjeseci u trendu su nezamjenjivi tokeni, NFT (engl. non-fungible token), koji su revolucionirali kolekcionarski prostor. Zahvaljujući blockchain tehnologiji, igrači i kolekcionari računalnih igara sada mogu postati stvarni vlasnici i zaraditi značajne količine novca na objektima virtualnih igara, kao i drugoj imovini.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X