U Zagrebu se održava prva tech konferencija na kojoj će glavnu riječ voditi žene

0

Zagreb će u lipnju po prvi puta biti domaćin međunarodne konferencije o novoj generaciji interneta i srodnih tehnologija poput blockchaina, NFT-a i metaversea.

Konferencija Web3 Tales u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti okupit će niz istaknutih svjetskih stručnjaka i stručnjakinja koji će raspravljati o revoluciji u načinu na koji će internet i ekonomija oko interneta funkcionirati u budućnosti.

“Web3 je izraz koji predstavlja novu generaciju interneta koji se temelji na prinicipima decentraliziranosti i otvorenosti te omogućuje korisnicima da samostalno upravljaju svojim podacima i posjeduju digitalnu imovinu. Istovremeno se primjenom tehnologija poput blockchaina i kriptovaluta stvara cijeli novi niz inovacija, primjerice automatizirane transakcije i digitalni dokazi vlasništva, koje će unaprijediti efikasnost i sigurnost poslovanja. Cilj nam je profesionalnoj publici kroz praktične primjene pružiti jedinstvenu priliku za otkrivanje potencijala ovih tehnologija za vlastito poslovanje“, izjavila je Belma Gutlić, potpredsjednica inženjerstva u jednoj od najvećih svjetskih blockchain tvrtki i koordinatorica programa na Web3 Tales konferenciji.

Konferenciji će se pridružiti predstavnici istaknutih web3 brandova diljem svijeta. Soraya Thompson iz tvrtke Fireblocks, koja pruža digitalnu infrastrukturu za skladištenje i čuvanje kripto imovine za klijente poput banaka i mjenjačnica, kroz studije slučaja prezentirat će načine na koji brendovi već eksperimentiraju s web3 tehnologijama te opipljive lekcije koje možete primijeniti na svoje poslovanje.

Juan Guillen iz jednog od najpoznatijih protokola za decentralizirane financije u koji je uloženo skoro 8 milijardi dolara, MakerDAO, govorit će o upravljanju i skaliranju decentraliziranih organizacija. Programu će se pridružiti i brojni regionalni stručnjaci i stručnjakinje za web3 teme poput Pavle Mijić iz tvrtke Parity Technologies te Tanje Bivic Plankar iz Blockchain Alliance Europe.

“Osim dvodnevnog programa koji će pokriti teme poput blockchain tehnologije, decentraliziranih financija, NFT-eva, web3 gaminga i metaversea, konferencija će sadržavati i praktični dio programa na kojem će, uz stručno vodstvo, posjetitelji imati priliku kroz interaktivne radionice, između ostalog, samostalno naučiti kako otvoriti kripto novčanik tj. wallet, kako stvoriti vlastiti NFT ali i kako se zaštititi na internetu, između ostalog”, dodala je Belma Gutlić.

Ono što Web3 Tales konferenciju čini jedinstvenom u Europi ali i šire je činjenica da ju organizira 100% ženski tim članica udruge Alice in Blockchains, koje su predane unaprjeđenju uloge žena u tehnologiji i jačanju doprinosa žena u stvaranju budućnosti interneta koji se krije iza naziva web3.

“Osim što će Zagreb staviti na mapu svjetskih destinacija za blockchain i web3, Web3 Tales prva je tech konferencija na kojoj će glavnu riječ voditi žene. Dok se prosjek sudjelovanja žena na regionalnim i svjetskim pozornicama tech konferencija kreće oko 30%, naša konferencija će talent i postignuća žena u ovoj industriji staviti u prvi plan, s ciljem da nadahnemo i osnažimo još više žena da započnu ili nastave karijeru u ovom uzbudljivom području”, izjavila je Magda Milas, predsjednica udruge Alice in Blockchains.

Vrijednost ove jedinstvene konferencije koju udruga organizira u suradnji s partnerom Base58 prepoznali su brojni partneri i tvrtke koje već rade ili planiraju ući u web3 poput tvrtki Neuralab, Studio Size i Blank.

“Iznimno smo ponosne što iz dana u dan raste broj partnera koji su prepoznali vrijednost ove konferencije, ne samo zbog važnosti otvaranja prostora za razgovor o web3 kao novoj generaciji interneta i načinu na koji će ekonomija oko interneta funkcionirati u budućnosti, već i zbog podrške našoj misiji poticanja različitosti i inkluzije u ovim industrijama. Želimo da Web3 Tales konferencija bude mjesto susreta, razmjene ideja, te prilika za stvaranje novih partnerstva i poslovnih prilika za pojedince i tvrtke koji će zajedno raditi na izgradnji bolje, otvorenije i transparentnije digitalne budućnosti”, poručila je za kraj Magda Milas iz Alice in Blockchains.

Ograničeni broj ulaznica za konferenciju Web3 Tales koja će se održati od 1. – 2. lipnja 2023. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu može se nabaviti na platformi Entrio, a više informacija doznajte na web stranici konferencije www.web3tales.io.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X