WinkDex Bitcoin cjenovni indeks lansirao developer API

0

WinkDex, bitcoin cjenovni indeks kreiran od strane investitora i poduzetnika Camerona i Tylera Winklevossa, lansirao je novi API za developere.

Image credit: coindesk.com

Inicijalna reportaža Fortune magazina objavila je da je WinDex API službeno pušten jučer, 22.07. API stranica objašnjava ključne informacije te također sugestije za razvoj aplikacija.

Cameron Winklewoss rekao je za Fortune da beneficije lansiranja API-a pomažu i WPI i Bitcoin zajednici.

„Potrošili smo puno vremena nastojeći izgraditi stvarno cool stvar. Očito je da će nam indeks biti velika stvar jer ćemo preko njega cijeniti bilo koji budući ETF (Exchange Traded Fund). Ali, naravno, htjeli smo nešto i dati zajednici.“

WinkDex, formalno Winklevoss Index, lansiran je  u veljači ove godine te udružuje cijene i podatke s nekoliko ključnih mjenjačnica u Bitcoin sustavu. Indeks će se ponašati sukladno s Winklevoss Capital Management planom koji planira nuditi bitcoin ETF-ove tako što će pružati informacije o cijenama o tom investicijskom sredstvu.

Alati za trgovanje

WinkDex želi pružati:

Winklevoss je rekao za Fortune  da lansiranje API-a otvara vrata za neočekivane slučajeve . Iako sugerirajući da će primarni fokus biti na facilitiranju cjenovnih podataka, vrlo je moguće da će u fokus doći druge mogućnosti dodajući:

„To je onaj smiješni dio, mi zapravo ne znamo što su sve ljudi sposobni učiniti nad API-jem. Bit će vrlo interesantno vidjeti daljnji razvoj.”

Sa bitcoin ETF-om, za kojeg se očekuje da će se trgovati pod ticker simbolom „COIN“ , još uvijek se čeka regulativno odobrenje.

Winklevoss je rekao za Coindesk:

„Tijekom sljedeće godine , nastavit ćemo unaprijeđivat WinkDex tako da postane vodeći podatkovni alat u bitcoin ekosustavu.“

 

Izvor : WinkDex Bitcoin Price Index Launches Developer API

Share.

About Author

A dude with passion towards technology. Constantly searching for new things and knowledge from all corners of the world. Recently most occupied with Blockchains and Crypto where I'm striving to build a great community around this great thing. Blockchain is a technology that in his very own nature suits perfectly the environment of Internet in the means of development and online transfer of value. Because of that I believe it will soon become a part of our daily lives. If you have any ideas, suggestions or critics you are more then welcome to contact me: luka.klancir@crobitcoin.com

Leave A Reply

X