Za otetog dječaka traži se otkupnina od 15 Bitcoina

0

Prije nekoliko dana otet je 13 godišnji dječak iz Južne Afrike, a otmičari za njegovu otkupninu traže 15 BTC, što je u trenutku pisanja članka preko $110 0000.

Dječak Kathlego Marite, iz grada Witbank, igrao se u susjedstvu u blizini svoje kuće s još dvojicom prijatelja u nedjelju 20. svibnja.

U tom trenutku stigli su otmičari koji su odvukli dječaka u automobil, a svjedoci kažu da su otmičari ostavili poruku o otkupnini.

Ako želite ponovno vidjeti svoje dijete, platite otkupninu od 15 BTC na ispod napisanu BTC adresu.

Brigadier Leonard Hlathi rekao je kako roditelji proživljavaju traumu, a što je još gore oni ni ne znaju što je Bitcoin.

Roditelji očajnički tragaju za svojim sinom i pitaju se što se događa s njim, a još je veća tragedija što oni ni ne znaju što je to Bitcoin.

Policija je izjavila da je ovo prvi slučaj otmice u državi gdje se otkupnina tražila u kriptovalutama.

Nakon nekoliko dana potrage, točnije 24. svibnja, prema objavama lokalnih novina policija je izjavila da je dječak vraćen roditeljima. Detalji o tome je li otkupnina plaćena nisu poznati jer policija to nije htjela komentirati.

Ovakvih slučaja ima sve više

Prošle godine medijima se prelomila vijest o tome kako je direktor kriptoburze EXMO bio otet, a za njega se tražila otkupnina od $1 milijuna u Bitcoinima. Otkupnina je bila uplaćena, a direktor oslobođen.

Početkom godine pisali smo o slučaju gdje su naoružani pljačkaši ušli u kuću jednog trgovca kriptovalutama i prijetili mu pištoljem da prebaci sredstva sa svojeg računa na njihov.

Ovakvih slučajeva ima sve više, a mediji ne mogu popratiti sve te kriminalne radnje koje se događaju danas u svijetu.

Stoga prvo tko vas treba zaštititi ste upravo vi sami i mi vam savjetujemo da ako i posjedujete kriptovalute nemojte to javno objavljivati na društvenim kanalima jer ljudskom umu svašta može pasti na pamet.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X