Naughty America u ko-produkciji sa DECENT-om surađuje u kreiranju platforme za iduću generaciju video sadržaja

0

Švicarska tvrtka DECENT i Naughty America, koja je jedna od vodećih tvrtki u proizvodnji materijala za odrasle u Sjedinjenim Američkim Državama su se složile oko suradnje oko zajedničkog projekta koji će sadržavati napredni Digital Rights Management (DRM) na način da će koristiti najnovija postignuća iz Blockchain Tehnologije, kriptografije i Digital Video Fingerprint (digitalni video otisak prsta). Cilj ove suradnje jest stvaranje nove platforme za distribuciju materijala za odrasle u video industriji, koja je zasad zagađena nelegalnim sadržajima i na taj način postoji opravdana zabrinutost oko privatnosti. Postavljanje nove ljestvice u pogledu zaštite distribucije digitalnog sadržaja  će se dogoditi na način da se koristi Blockchainova tehnologija za intelektualno vlasništvo (IP) u već postojećoj tehnologiji zaštite.

Bez obzira radi li se on interaktivnom video koji je kontroliran pokretima, biofeedbackom, 360 ili 3D videoima, industrija za odrasle gleda naprijed u smislu unaprijeđivanja i širenja komercijalizacije novih tehnologija. Naughty America je poznata po svojim inovacijama i po tome što su lider u industriji za odrasle, s obzirom da njihov sadržaj za virtualnu stvarnost (VR) već radi na Samsungovoj opremi za VR kao što je Oculus i Vive, a osim toga imaju i vlastiti headset za virtualnu stvarnost, što je u biti varijacija Googleovog ‘kartonskog’ headseta.

Ian Paul, direktor Naughty Americe je rekao:

”Borba protiv piratstva i zaštita privatnosti su ključni prioriteti za Naughty Americu. DECENT nam nudi sposobnost postizanja oboje i to istovremeno zahvaljujući razini sigurnosti, transparentnosti i nepromjenjivosti.”

Diljem svijeta mnoge tvrtke koje se bave proizvodnjom i distribucijom video i audio materijala traže način pomoću kojeg bi se uspješno mogle suprotstaviti piratstvu – rješenje koje bi osiguralo zaštitu i njihovog poslovanja i njihovih korisnika i koji će probuditi zanimanje njihovih korisnika i šire publike. Blockchain tvrtke koje rade na postojećim problemima su jedne on rijetkih koje se s time uspješno nose.

Digitalni video otisaka prstiju je proces pomoću kojeg program prepoznaje jedisntveni sadržaj video datoteke koja se koristi kao njegov ‘otisak prsta’. Ova tehnologija koristi mogućnosti kao što su promjene u pokretu, te analiza boja ili ključne sličice za prepoznavanje. Kao krajnji rezultat kojim se DECENT ponosi, govori se da će svaki dio sadržaja biti posebno praćen i osiguravan na samoj mreži i to od trenutka kada je stvoren i učitan, čime će se na učinkovit način spriječiti piratstvo.

”U usporedbi sa onime što se danas uvelike koristi kao što je obično kodiranje, čime se može samo odrediti datoteka koja je potpuno jednaka ili nejednaka, DECENT sustav će moći savršeno raspoznavati između izvornika i kopije na način da će koristiti detaljnu analizu karakteristike datoteke”, kaže Matej Boda, suosnivač DECENT-a. ”Radujemo se istraživanju ogromnog potencijala Blockchain tehnologije u kombinaciji sa trenutnim rješenjima koje već nudi Naughty Americaza svoje nadolazeće projekte.”

Decent i Naughty America su odlučni u pronalasku učinkovitog rješenja kod kojeg će beneficirati i producenti i krajnji korisnici. Cilj je pronaći opsežno rješenje za kršenje autorskih prava i ponovno stvaranje procesa distribucije na svjetskoj razini.

Share.

About Author

A dude with passion towards technology. Constantly searching for new things and knowledge from all corners of the world. Recently most occupied with Blockchains and Crypto where I'm striving to build a great community around this great thing. Blockchain is a technology that in his very own nature suits perfectly the environment of Internet in the means of development and online transfer of value. Because of that I believe it will soon become a part of our daily lives. If you have any ideas, suggestions or critics you are more then welcome to contact me: luka.klancir@crobitcoin.com

Leave A Reply

X