Aeternity pokrenuo “House of Blockchain”, jedan od prvih coworking prostora za blockchain projekte

0

Ekipa iza Aeternity projekta se počela opasno pripremati za launch mainneta koji bi se trebao dogoditi krajem 6 mjeseca. Kao jednu od prvih inicijativa kojom se nadaju osnažiti Aeternity community je pokretanje prvog coworking prostora usmjerenog isključivo za blockchain startupe i to ni više ni manje u Lichtensteinu.

Lichtenstein je mala kneževina od 30.000 stanovnika ali navodno na najboljem putu da postane novi Zug ili moguće nešto više, barem ako je suditi po vijestima da njihova vlada intenzivno surađuje sa Aeternitijem i drugim Blockchain projektima u izradi što bolje pravne podloge za takve projekte.

House of Blockchain

Po našim saznanjima, “House of Blockchain” je prvi coworking space posvećen gotovo isključivo blockchain projektima, startupima i popratnim elementima koji mogu pomoći nekom projektu pogotovo koji tek kreće u razvoj. Šteta što se nalazi 700 km dalje od nas 🙂

Prvi projekt koji je uselio u Blockchain kuću je Chainium, inače skalabilna, sigurna i decentralizirana crowd investment platforma koja omogućava malim i srednjim poduzetnicima da ponude vlasnički udio u svojoj firmi u zamjenu za novac. Vjerojatno funkcioniraju na sličan način kao “domaći” Funderbeam i ustvari je odgovor na nepovoljnu situaciju na području kredita, financija i slično.

House of Blockchain

Čini se da će Chainium dobiti osim coworking prostora i popriličnu tehničku, savjetodavnu i drugu pomoć u razvoju svojeg rješenja vjerojatno na Aeternity blockchainu, naravno ako je suditi po njihovim izjavama. Osim Aeternity teama, Chainium može očekivati i pravnu pomoć od odvjetničkog ureda NAGELE koji se specijalizirao za “blockchain pravo”.

Kao što kaže Thomas Nägele : “House of Blockchain je idealno mjesto za našu odvjetničku praksu i jedini način na koji možemo zaista shvatiti potrebe i probleme koji muče takve projekte je da i sami postanemo dio blockchain ekosustava. I upravo zato smo tu!

Osnivači Aeternitija aktivno uključeni

S druge strane Yanislav Mahalov, osnivač Aeternitija kaže: “jako smo uzbuđeni što napokon možemo službeno lansirati House of Blockhain i iskreno se radujemo promatrati razne projekte koji će se rađati pod našim krovom. Ovaj današnji moment je jedan značajan korak prema ostvarenju naše misije, a to je da postanemo glavni “enabler” inovacija koji će pomoći proširiti blockchain tehnologiju kako u Lichtensteinu tako i diljem svijeta”

Nadamo se da će House of Blockchain biti hub u pravom smislu riječi u kojem će ljudi iz raznih industrija i pozadina surađivati i pokazati svijetu sav potencijal koji može izrasti iz primjene blockchain tehnologije počevši od iznimnog povećanja efikasnosti pa sve do transparentnosti u raznim industrijama.

Yanislava Mahalova inače zovu “kumom Ethereuma” vjerojatno zbog diskusija koje su on i Vitalik vodili dok su zajedno radili na https://www.ascribe.io/.

Sama ideja Corowking prostora koji je specijaliziran samo za jednu temu nije nešto jako novo. Postoje ih hrpetina u svijetu ali sama činjenica da su se počeli pojavljivati oni posvećeni isključivo Blockhain startupima pokazuje smjer u kojem će se vjerojatno industrija razvijati. Nakon coworking prostora doći će red na inkubatore, akceleratore, investicijske fondove i cijeli drugi startup đir. Tko zna, možda ćemo uskoro imati i HUB385 samo za blockchain startupe 🙂

Share.

About Author

A dude with passion towards technology. Constantly searching for new things and knowledge from all corners of the world. Recently most occupied with Blockchains and Crypto where I'm striving to build a great community around this great thing. Blockchain is a technology that in his very own nature suits perfectly the environment of Internet in the means of development and online transfer of value. Because of that I believe it will soon become a part of our daily lives. If you have any ideas, suggestions or critics you are more then welcome to contact me: luka.klancir@crobitcoin.com

Leave A Reply

X