Analiza IOTA/USD na dan 7.4.2018

0

Iota je samoprozvana kralježnica “interneta stvari” (Internet of things). Mnogi ju smatraju kriptovalutom treće generacije. Razlog tomu je Tangle tehnologija, glavna inačica koja IOTU razlikuje od ostalih valuta koje se velikom većinom baziraju na blockchain tehnologiji. Tangle je svojevrsna evolucija blockchaina koja omogućava „instant“ transakcije koje su ujedno i besplatne, uz nepostojeće troškove rudarenja, jer ste koristeći IOTA-u ujedno i korisnik i rudar. Upravo besplatne transakcije daju prednost IOTA-i u IoT branši gdje strojevi međusobno komuniciraju, te bi stalno izvođenje mikrotransakcija preko blockchaina bilo neisplativo zbog troškova rudarenja.  IOTA u teoriji ima neograničenu skalabilnost, što znači da se povećavanjem broja korisnika automatski ubrzava rad mreže, uz eliminaciju faza “zagušenosti” sustava kao što smo vidjeli kod Bitcoina tijekom posljednje bull faze gdje smo imali 250 000 nepotvrđenih transakcija, a troškovi rudara su skočili u nebesa (i najmanju moguću transakciju platili biste oko 20 dolara).

IOTA je doživjela hiperboličan rast koji je počeo krajem studenoga te ju je doveo do skoro 12 milijardi dolara tržišne kapitalizacije. Poslovica “tko visoko leti, nisko pada” mogla bi se primjeniti na IOTU uzeći u obzir da je  trenutan odmak IOTA-e od ATH (najviše cijene, 5.69$) čak 83,5%. Iako su sve cijene pale tijekom aktualne korekcije, ovakav gubitak vrijednosti vidimo kod coin-a u koje ljudi nemaju povjerenje, odnosno nemogućnosti oslanjanja na projekt sa nepostojećim proizvodom, slična situacija može se uočiti kod Cardano-a koji je izgubio oko 90% kapitalizacije od all-time-high vrijednosti. Svijetlu budućnost ove kriptovalute možemo vidjeti kroz razna partnerstva s globalno poznatim korporacijama ( BOSCH, Volkswagen, Microsoft…) i vrlo veliku zainteresiranost azijskih tehnoloških divova za projekt u slučaju da je isti moguće izvršiti.

Navedena analiza prikazana je na grafu, a daljni razvoj analize Litecoina te rasplet trenutne  bulls/bears borbe možete pratiti na dolje navedenim linkovima. Sva pitanja putem tradingviewa su dobrodošla! ?

Grafička analiza: https://www.tradingview.com/chart/IOTUSD/MpJavoGu-IOTA-analysis

Valna analiza: https://www.tradingview.com/chart/IOTABTC/tOSWw9fL-IOTA-analysis

Navedene analize nisu financijski savjet, predstavljaju naše viđenje trenutne situacije na tržištu. Sami podnosite odgovornost za vlastita ulaganja! Hrvatski Bitcoin portal i autori članka nisu odgovorni, direktno ili indirektno, za bilo kakve gubitke nastale s povezanosti sa sadržajem ovoga članka. 

Share.

About Author

Moja strast prema kripto svijetu rezultirala je promjenom fokusa sa tradicionalnih financijskih tržišta iz razloga što kripto svijet, potaknut inovativnim projektima, nudi izvrsnu priliku za praćenje veoma dinamičnih aktivnosti, uz jedinstvenu priliku za analitičare željne proučavanja prednosti i nedostataka revolucionarnih promjena koje se događaju unutar financijskog sustava. Htjeli ili ne, blockchain tehnologija ulazi polako, ali sigurno u sve aspekte modernog poslovanja.

Leave A Reply

X