Analiza LTC/USD na dan 27.3.2018

0

Prošli tjedan smo napravili anketu u kojoj ste odabrali da napravimo analizu za LTC/USD, a u ovom članku se ista nalazi. Na kraju članka se nalazi anketa s 5 coinova, a idući tjedan objavljujemo analizu coina s najviše glasova.

LTC/USD

Litecoin kao mlađi brat Bitcoina ubrzano potvrđuje status veoma popularne valute što ste svojim glasovima putem ankete i dokazali. Prije svega, valja navesti nekoliko ključnih faktora koji stoje iza samog projekta. Litecoin s trenutnih respektabilnih 8 milijardi dolara tržišne kapitalizacije predstavlja viziju Charlija Leeja kojom želi zasjesti na tron, te Litecoin učiniti sinonimom za nekoliko vrlo važnih aspekata unutar kripto svijeta, primjerice za ubrzanje procesuiranja transakcija i transparentnost plaćanja.

S fundamentalnog, ali i tehničkog aspekta, od velike je važnosti uzeti u obzir utjecaj  tržišne kapitalizacije te posebice cijene Bitcoina kao dva glavna magneta koja određuju smjer kretanja Litecoina. Proteklih dana smo bili svjedoci smanjivanja volumena trgovanja na kripto burzama, što nas je upućivalo na veliku neodlučnost koja vlada kod kupaca (bulls) u namjeri da nadvladaju prodavače (bears)  i preokrenu trend u svoju korist (uptrend) .

Trenutno se Litecoin kreće u downtrendu kao rezultat negativnih vijesti povezanih s Litepayem, koje su se proširile tijekom ponedjeljka. Uzevši u obzir prethodnu dijagonalnu zonu, probijanjem iste uz konfirmaciju Litecoin sebi otvara put ka razinama od 110 do 115 $. Međutim prilikom neuspješnog probijanja već spomenute dnevne trend linije, postoji velika mogućnost testiranja gornjeg weekly trendline-a uz mogućnost za probijanje istog, što bi formiralo novi bull trend do razina između 185 i 200 $. Prilikom probijanja vrijednosti od 200 $, izgledno je formiranje ozbiljnijeg trenda koji bi doveo Litecoin do vrijednosti od 240 do 250$, uzevši u obzir da bikovski fundamenti pokažu mogućnost ostvarivanja tog scenarija.

Navedena analiza prikazana je na grafu, a daljni razvoj analize Litecoina te rasplet trenutne  bulls/bears borbe možete pratiti na dolje navedenim linkovima. Sva pitanja putem tradingviewa su dobrodošla! 🙂

Grafička analiza: https://www.tradingview.com/chart/LTCUSD/sGuhpd37-LTC-USD/

Valna analiza: https://www.tradingview.com/chart/LTCUSD/wuAn0o6i-LTCUSD-analysis/

Navedene analize nisu financijski savjet, predstavljaju naše viđenje trenutne situacije na tržištu. Sami podnosite odgovornost za vlastita ulaganja! Hrvatski Bitcoin portal i autori članka nisu odgovorni, direktno ili indirektno, za bilo kakve gubitke nastale s povezanosti sa sadržajem ovoga članka. 

Share.

About Author

Moja strast prema kripto svijetu rezultirala je promjenom fokusa sa tradicionalnih financijskih tržišta iz razloga što kripto svijet, potaknut inovativnim projektima, nudi izvrsnu priliku za praćenje veoma dinamičnih aktivnosti, uz jedinstvenu priliku za analitičare željne proučavanja prednosti i nedostataka revolucionarnih promjena koje se događaju unutar financijskog sustava. Htjeli ili ne, blockchain tehnologija ulazi polako, ali sigurno u sve aspekte modernog poslovanja.

Leave A Reply

X