Eligma, blockchain platforma pogonjena s AI, koja će promijeniti način na koji kupujemo online

1

2 ožujak, 2018 – Eligma, kognitivna trgovinska platforma, povezivat će postojeće e-trgovine i second-hand platforme te ih za krajnje korisnike spojiti na jednom mjestu. Korištenjem umjetne inteligencije (AI) i blockchain tehnologije, Eligma mijenja način na koji korisnici otkrivaju, kupuju, prate i prodaju artikle na mreži. Kako bi osigurali novo i pojednostavljeno korisničko iskustvo, slovenska kompanija će 17. travnja započeti s javnom prodajom tokena na kojem planiraju prikupiti 24 milijuna dolara.

Projekt nastao kao odgovor postojećim problemima

Eligma je nastala kao odgovor na probleme identifikacije u tradicionalnoj maloprodaji, a osobito u e-trgovini, koja je u posljednjem desetljeću eksplodirala. Ovaj projekt ulazi u tržište u kojem je samo u prošloj godini prodaja dosegla rekordnih 2.3 trilijuna američkih dolara. Eligmin cilj je ponuditi skup neočekivanih načina za otkrivanje, kupnju, praćenje i preprodaju artikala. S razvojem tehnologije na području umjetne inteligencije i blockchain tehnologije ovo je sada moguće izvesti.

“Prava vrijednost Eligme je u sposobnosti dati ljudima jedinu stvar koju nikada ne mogu kupiti, a to je vrijeme. Ona prati svu našu kupovinu i daje nam bolji pregled onoga što posjedujemo. Eligma izračunava vrijednost onoga što posjedujemo i predviđa kada je najbolje vrijeme da to prodamo. To je način na koji Eligma pretvara svako kućanstvo u business.” objašnjava Dejan Roljić, CEO Eligma

Eligmin cilj je ponuditi sveobuhvatni skup rješenja koja se sastoje od pronalaska, inventara i lojalnosti. Korištenjem umjetne inteligencije, Eligmin glavni algoritam će procesuirati milijune podataka iz brojnih online trgovina kako bi se usporedile specifikacije i karakteristike proizvoda s ciljem da bi pronašli proizvod s točno onim specifikacijama koje korisnici traže.

Da bi korisnici uštedjeli vrijeme i gužvu, Eligma će uvesti jedinstveni račun za kupovinu, što znači da će korisnici trebati imati samo jedan račun preko kojega će moći kupovati artikle preko više mrežnih trgovina, dok će gateway za plaćanje omogućiti korisnicima plaćanje u kripto valutama, bez obzira podržavaju li te trgovine kripto valute ili ne.

Svako kućanstvo će moći pokrenuti business

Korisnici će moći vidjeti trenutnu vrijednost nekog artikla ali i buduću vrijednosti koja će biti predviđena metodama umjetne inteligencije koje odlučuju kada je pravo vrijeme za prodati neki artikl. Tako će svako kućanstvo moći pokrenuti nekakvo poslovanje. Eligma će ponuditi različite mogućnosti korištenja svog ELI tokena za aktivnosti koje se odvijaju na platformi. Korisnici će biti nagrađeni za korištenje tokena kroz univerzalni sustav lojalnosti. To će konsolidirati trgovce u integriranom kružnom procesu lojalnosti i pružiti im jednostavno i praktično korisničko sučelje. Neće se morati registrirati posebno za svaki sustav lojalnosti, već samo na jedan.

Ideja za rješavanjem mnogobrojnih problema prisutnih na ovome tržištu okupila je neke od najistaknutijih poduzetnika.

“Partneri smo s važnim pojedincima i organizacijama tako da imamo pristup nizu znanja, stručnosti i iskustva u trgovini ali i tehnologiji. Među savjetnicima su Andy Baynes is Next-Google-Aplhabet i Peter Moricz iz ChainX, koji obećavaju globalni doseg i besprijekorni angažman.” dodaje Dejan Roljić

Tvrtka Eligma je osnovana 2017 godine od strane troje iskusnih slovenskih poduzetnika – Dejana Roljića, osnivač ABC Acceleratora, Mateja Grgorčića, osnivača i izvršnog direktora Viberatea, te Jožea Mermala, predsjednikom tvrtke BTC d.d. Razvojni proces platforme je dodatno ojačan strateškim partnerima, kao što su Spartan Solutions i Netis, a obje tvrtke predvode razvoj kriptovaluta i blockchain rješenja u Europi.

Javna prodaja tokena uskoro

Da bi razvili tehničko rješenje koje će pomoći u suzbijanju nedostataka trgovine i e-trgovine, te omogućiti jednostavnije korisničko iskustvo, Eligma prikuplja sredstva putem javne ponude tokena, počevši od 17. travnja. Oni koji žele investirati ranije, moći će se pridružiti pre-saleu ELI tokena, počevši od 20. ožujka.

Ako želite saznati više o AI-pogonjenoj blockchain platformi koja će transformirati način na koji kupujemo online, posjetite www.eligma.io

Ovo je plaćeni press release. Hrvatski Bitcoin portal nije odgovoran, direktno ili indirektno, za bilo kakve gubitke nastale s povezanosti sa sadržajem ovoga članka. Čitatelji su dužni sami istražiti detalje oko navedene kompanije prije ulaganja. 

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

1 Comment

  1. Pingback: Blockchain Alliance Europe organizira važan događaj u Sloveniji - Hrvatski Bitcoin Portal

Leave A Reply

X