[INFOGRAFIKA] Kako je Bitcoin promijenio neprofitni sektor

0

Kada radite u neprofitnoj organizaciji uvijek se javlja borba prilikom prikupljanja dovoljno sredstava koji bi podržali  vašu misiju i napore, pa ste stoga primorani iskoristiti svaku priliku koja se javi za ostvarenje tog cilja. No, znate li da vam u tome uvelike može pomoći upravo bitcoin?

Bitcoin olakšava neprofitnim organizacijama da vrše financijske transakcije, a pored toga, slanje sredstava je višestruko jeftinije u odnosu na dosadašnje načine slanja novca. Osim toga, korištenje Bitcoina vam omogućuje da ponudite najveći nivo transparentnosti, jer bitcoin pruža informacije vašim članovima odnosno poslovnim partnerima koje mogu koristiti da bi provjerili vaše transakcije. Neprofitne organizacije na taj način mogu omogućiti javnosti da vide koliko one dobivaju u obliku donacija.

U nastavku vam donosimo infografiku portala WhoIsHostingThis? koja vam daje uvid u informacije koje su neprofitne organizacije iskoristile prednosti cryptocurrency revolucije i na koji način, ali i poteškoće s kojima se susreću.

How Bitcoin Is Changing the Face of Non-Profits - Via Who Is Hosting This: The Blog

Source: WhoIsHostingThis.com

Share.

About Author

Communicology and sociology student @CentreForCroatianStudies. Journalist, assistant editor & community manager @PRglas. Journalist & PR @Crobitcoin. Interested in social media, PR, marketing, creative design, tech & startups.

Leave A Reply

X