Kupujete nekretninu? Kupite je Bitcoinima

1

Iako se na tržištu nekretnina još uvijek osjećaju posljedice ekonomske krize koja je započela 2008. godine, najnoviji podaci pokazuju kako upravo ovo tržište bilježi pozitivan rast.

I dok se velika većina ljudi još uvijek nije usudila upustiti u trgovanje kriptovalutama, oni koji su odvažniji mogu zadovoljno početi trošiti svoje Bitcoine na kupnju novih kuća!

Bitcoin je sve učestaliji kao prihvaćeno sredstvo plaćanja, a to potvrđuje i biznismen iz Malezije koji je prihvatio da se za kupnju njegovog zemljišta, u njegovom vlasništvu nađe protuvrijednost u Bitcoinima.

Prodao zemljište za pola Bitcoina

Alexander Yee, poznati poduzetnik iz Malezije ugovorio je prodaju zemljišta sa svojim prijateljem Polycarp Chin koristeći upravo Bitcoine. Yee je prodao 1.219 hektara zemlje svome prijatelju za pola Bitcoina. Transakcija je obavljena u ponedjeljak 8.1.2018.

Što se tiče prijenosa novaca, Chin je prebacio iz svog Luno “walleta” direktno sredstva u Yee-ov wallet. Obojica prijatelja završili su zadovoljno ovu kupnju, uz poruku kako treba iskoristiti tehnologiju i olakšati si trgovanje.

Prodaja nekretnina u UK-u

Sljedeći primjer uspješne prodaje jesu priče iz Ujedinjenog Kraljevstva s portala Go Homes gdje su se uspješno prodala dva luksuzna doma.

Prva nekretnina jest obiteljska kuća u Colchesteru koja sadrži 4 spavaće sobe i vrijednost joj je  £350,000. Kuća je prodana kupcu čiji identitet nije objavljen u javnosti, ali je poznato da je kupac Bitcoin rudar koji se nada da će istu tu kuću iznajmljivati za Bitcoine. Druga nekretnina koja je prodana jest također obiteljska kuća, ovaj put iz Hertfordshire-a i kao što već nagađate kupac je također bio Bitcoin rudar.

Glavni direktor prodaje Go Homes-a, Ed Casson izjavio je kako su upravo ovo primjeri na kojima se vidi da postoje različiti načini kupovanja/prodavanja nekretnina. Uz to je dodao kako vjeruje da će uskoro kupnja u Bitcoinima postati naša svakodnevica.

Prodaja u Hrvatskoj

Ako ste mislili da se ovo događa samo u inozemstvu, provjerite još jednom. Na svima dobrom poznatom oglasniku Njuškalo također se stvari prodaju za kriptovalute.

Tako možete kupiti građevinsko zemljište u Istri za 13€ po m2 ili je moguće platiti u Bitcoin ili Ethereum kriptovaluti. 

Ako ste ipak u potrazi za nekim prijevoznim sredstvom i ovdje postoje ponude.

Vlatko iz Osjeka nudi vam bicikl u odličnom stanju, a kupiti ga možete za Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Monero, Dash… te ukoliko plaćate u kriptovalutama cijena je niža!

Također se prodaju i automobili pa se u ponudi nalazi BMW serija 1 116D, a plaćanje je moguće u Bitcoinu!

Ako se vaša potraga vrti oko obiteljskih kuća i to možete kupiti. Tako se u Kutini prodaje kuća od 230 m2 u eurima ili Bitconima.

Pridružite se Telegram kanalu od Hrvatskog Bitcoin Portala kako bi saznali za novi članak čim ga objavimo. A ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

Izvor: news.bitcoin.com

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

1 Comment

  1. Pingback: Lopovi u pohodu na vlasnike kriptovaluta? - Hrvatski Bitcoin Portal

Leave A Reply

X