Pivo za kripto, uz fiskalizirani račun!

0

Nakon završetka Shift Money konferencije u utorak, 19.11., velik broj portala je opisao doživljaje i sadržaje konferencije. U našem prošlom članku uputili smo riječi hvale organizatorima događaja te odličnim govornicima i panelistima, ali na Shift Money konferenciji odvijala se jedna značajna “akcija” koja dokazuje mogućnost fiskalizacije kripto plaćanja. Sve se to odrađivalo putem najnovije usluge koja je proizišla iz Electrocoina, PayCek. PayCek je usluga koja omogućuje korisnicima plaćanje usluga i dobara u kriptovalutama, a primatelj na svoj račun prima hrvatske kune.

Uspješna upotreba PayCeka na Shift Money konferenciji!

Uspješna implementacija kriptovalutnog plaćanja u što više sektora i poduzeća cilj je svakog kripto entuzijasta. Velika prepreka takvoj implementaciji u Republici Hrvatskoj je fiskalizacija, ili je barem to bila prema mišljenju mnogih.

Electrocoin se odlučio implementirati PayCek kao sustav plaćanja na Shift Money konferenciji. Tako su sudionici konferencije mogli kupiti pivo u zamjenu za kriptovalute. Cilj ovog projekta bio je predstaviti integraciju PayCeka , odnosno kompatibilnosti kripto plaćanja s fiskalnom blagajnom. Također, PayCek je predstavljen savršenoj publici, FinTech stručnjacima koji su bili u mogućnosti ocijeniti kvalitetu usluge. Rezultat je bio više nego zadovoljavajuć, integracija je prošla glatko, a za plaćanje u kriptu, posjetitelji su dobili znatan popust, 12 HRK u kriptu za pivo. Bilo je i onih koji su pivo htjeli platiti u gotovini, a njih je pivo koštalo 20 HRK.

Rezultat ovog “projekta” bio je 120 prodanih piva, od kojih se čak 90% kupilo u kriptu. Također, jedan od osnivača Electrocoina, Nikola Škorić izjavio je kako je oduševljen rezultatima iz dvaju razloga. Jedan je integracija s Adeo POSom koja je radila bez greške, dok je drugi razlog taj da se potvrdilo kako ljudi zapravo imaju kriptovalute na svojim mobitelima i spremni su plaćati kriptom! Škorić se također našalio te izjavio kako je treći razlog za sreću u Electrocoinu bio taj da je njihov štand na Shift Money konferenciji ujedno služio i kao neslužbeni šank što je stvorilo priliku za dodatan networking FinTech zajednice.

Kako je nastao PayCek?

PayCek je rezultat višegodišnjeg iskustva rada na području kriptovaluta koji je Electrocoin obavljao putem Bitcoin Mjenjačnice. Electrocoin, najbrže rastući hrvatski startup, koji je od 2015. do 2017. godine porastao 932 puta, upustio se u razvoj ove usluge koja je namijenjena svima onima koji koriste gotovinu za određena plaćanja. Primjena je također moguća kod populacije koja ne posjeduje bankovni račun ili ga posjeduje, ali ga ne žele koristiti.

Nakon razvojne faze, PayCek je predstavljen u finalu Elevator Lab Challengea koje se održalo 31.08.2019. u Zagrebu.

Osvrt osnivača Nikole Škorića na sudjelovanje PayCeka na Elevator Lab Challengea:

“Sudjelovali smo u finalu Elevator Lab Challengea! Pod pokroviteljstvom RBA u Zagrebu je prvi put održan Elevator Lab Challenge, na kojem su se prezentirali najprominentniji hrvatski startup projekti. Predstavili smo naš payment processor PayCek, koji omogućuje jednostavno plaćanje kriptovalutama, pri čemu prodavač na svoj račun dobiva kune.”

Gdje se koristi PayCek?

Prvo testiranje PayCeka također smo popratili člankom. Testiranje se provelo u donacijskom potezu koji se odvio krajem 2018.-te kada se za Dječju bolnicu u Klaićevoj prikupljao iznos za kupnju aparata. Radilo se o aparatu Radiometer TCM4, te je iznos prikupljen u cijelosti. Pošto bolnica za sada nema infrastrukturu primanja sredstava u kriptovalutama, za konverziju u kune bio je zadužen PayCek, koji je svoju zadaću uspješno obavio.

Vedran Vukelić iz Electrocoina je za Poslovni Dnevnik izjavio kako s PayCekom, koji je u tri mjeseca od pokretanja privukao više od 40 biznisa, sada žele ići korak dalje i od njega napraviti alat koji će na tržište donijeti novi oblik gotovine, tzv. cash 2.0, te tako zamijeniti potrebu za nošenjem papirnatih kuna i kovanica. Posljednja značajna upotreba PayCeka je ona već spomenuta, na Shift Money konferenciji za koju se može reći da je prošla bez greške.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X