Približava se održavanje Rethink Trust konferencije

0

Suština Rethink Trust konferencije jest odmaknuti se od tradicionalnih okvira i fokusirati se na izgradnju mehanizama povjerenja u poslovanju i poduzetništvu temeljenog na Blockchainu.

Rethink Trust konferenciji prisustvovat će razni kvalitetni predavači koji između ostalog dolaze iz kompanija kao što su Coinbase, IBM, Bosch, ING, CoinAlpha, Bankex, Zededa i raznih drugih poduzeća.

U nastavku vam donosimo intervju sa Yonatan Sompolinsky, suosnivačem DAGLabs-a koji je ujedno i jedan od predavača na konferenciji.

Sompolinsky u svojem intervju donosi stav o tome što je uzrok jazz-a i stvaranja nepovjerenja između poduzeća i krajnjih korisnika te kako on vidi rješenje ovog problema kroz Blockchain.

Kako ste se uključili u Blockchain tehnologiju?

Sve je krenulo kada mi je moj profesor i mentor Aviv Zohar predložio da radim na jednom istraživačkom projektu. Projekt se razvio u znanstveni rad, a zajednica oko nas je pokazala veliki interes za to što mi radimo. To nas je ohrabrilo i odlučili smo raditi još predanije, što je donijelo još bolje i veće rezultate, a kasnije sam temeljem toga i napisao doktorsku disertaciju.

Zašto je vaš projekt “velika stvar” i kako vidite njegovu primjenu u poslovanju?

Mi stvaramo mogućnost da se teorija može implementirati praksom kroz radni sustav, stoga imamo profile različitih ljudi i disciplina, a cilj nam je stvoriti kreativna rješenja za postojeće izazove tehnologije koja nas okružuje. Konkretno u projektu kojeg sam ja rješavao s profesorom Zoharom pokušavali smo otkloniti nedostatke skalabilnosti u Satoshijevom sustavu. Rezultati koje smo dobili primjenjivi su na druge poslovne djelatnosti kojima je u jezgri poslovanja pristup “permissionless” sustavu.

Odakle interes vaše strane za konferenciju RethinkTrust?

Sviđa mi se pitanje koje se proteže kroz ovu konferenciju, a to je pitanje transparentnosti podataka, zašto vjerujemo institucijama, bankama i drugim poduzećima? Blockchain ima mrežu koja osigurava anonimnost, ali i rješava problem povjerenja između stranki koje sudjeluju u nekom poslu. Smatram da ćemo u skoroj budućnosti svjedočiti projektima i platformama koje će svojim idejama dokazati da se može poslovati s povjerenjem, bez da klijenti postaju “zarobljenici” usluga koje koriste. Uz to je vrlo važno da klijent može izaći iz kruga poduzeća u bilo kojem trenutku.

Konferencija Rethink Trust održava se u petak, 29. lipnja u Amsterdamu, a sastoji se od dva dijela: predavanja i radionica.

Ključni predavači na konferenciji

Christopher Ferris iz IBM-a koji je na IT sceni već 38 godina, a svoje iskustvo potvrđuje kvalitetom mnogobrojnih projekata.

Mariana Gómez de la Villa iz ING-a, predstavnica Blockchain programa kojim se želi razviti puni potencijal i vrijednost Distributed Ledger tehnologije.

Više o cijeloj konferenciji možete pronaći na linku, a Hrvatski Bitcoin Portal za vas je osigurao promo kod Crobitcoin_BTR18 kojim ostvarujete 10% popusta na cijene. Osigurajte svoje ulaznice po nižim cijenama na sljedećem linku

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X