Rješenje Bitcoinovog problema putem Segwita i potencijalan datum izlaska

0

Kod za dugo najavljivano rješenje za bitcoin bi mogao biti spreman za aktivaciju 15.studenog.

Ovaj novi softver – u biti verzija 0.13.1 – će uključivati još više kodova za Segregated Witness (SegWit), koja će omogućavati svojim korisnicima (i najvjerojatnije će koristiti najviše ‘rudarima’) početak procesa nadogradnje. Lansiranje će započeti proces putem kojeg će se dioničare mreža u kojima će se ovaj softver primjenjivati, pitati hoće li oni podržati SegWit.

Ova vijest je došla od strane developera koji su radili na bitcoinovom primarnom softveru – Bitcoin Core u kojima je prošli developer Pieter Wuille objavio najnovije detalje u vezi SegWita. Datum izlaska verzije 0.13.1 je objavljen. Ovaj datum izlaska je prethodio mjesecima testiranja od strane developera. SegWit kod je prvi puta bio testiran preko ljeta, ali novom verzijom će se ovaj kod napokon pustiti u upotrebu.

No, ovim izlaskom koda koji se planira u studenom ne znači da će bitcoinovi problemi biti odmah riješeni. Na primjer, SegWit neće postati tzv. ”pravilo za upotrebu”, sve dok 95% bitcoinovih rudara ne da potporu na način da pokrenu nadograđenu verziju. Nadalje, 2016 blokova transakcije treba dopuštenje za prolaz nakon što je ova brojka dosegnuta, ali prije nego što mreža počne provoditi promjenu.

Iako ovo sve obećava, datum izlaska bi mogao potpaliti iskru debate između bitcoinove zajednice i to u vezi načina na koje bitcoinova mreža može biti korištena.

Ostala softverska poboljšanja, kao na primjer Bitcoin Unlimited i Bitcoin Classic su stavljena kao alternativa uobičajenom pristupu, zagovarajući lančano čišćenje kojim bi se povećala veličina transakcijskih blokova na bitcoinovoj mreži.

 

Izvor Coindesk: Bitcoin Scaling Solution SegWit Gets Possible Release Date

Share.

About Author

A dude with passion towards technology. Constantly searching for new things and knowledge from all corners of the world. Recently most occupied with Blockchains and Crypto where I'm striving to build a great community around this great thing. Blockchain is a technology that in his very own nature suits perfectly the environment of Internet in the means of development and online transfer of value. Because of that I believe it will soon become a part of our daily lives. If you have any ideas, suggestions or critics you are more then welcome to contact me: luka.klancir@crobitcoin.com

Leave A Reply

X