SOS Dječje selo prihvaća donacije u kriptovalutama!

0

Do našeg ureda doprijela je vijest da SOS Dječje selo Hrvatska kreće s inicijativom prikupljanja sredstava putem kriptovaluta. Ta vijest nas je izrazito razveselila te smo odlučili “zakopati” malo dublje u cijeli projekt. Istraživanje nas je dovelo do spoznaje da je ovaj sustav SOS Dječjem selu omogućio Electrocoin, putem PayCek-a

Kada smo vidjeli da su u priču uključeni naši kripto kolege, zamolili smo rukovoditelje SOS Dječjeg sela Hrvatska za intervju, što su oni radosno prihvatili. Iz intervjua možete doznati što je točno projekt SOS Dječje selo, kako radi, koji su im ciljevi te konačno, kako su se odlučili na primanje donacija u kriptovalutama.

U nastavku vam donosimo intervju!

Možete li nam ukratko predstaviti što SOS Dječje selo Hrvatska radi? 

Udruga SOS Dječje selo Hrvatska 27 godina radi s misijom stvaranja brižnog doma za svako dijete.  U dva SOS dječja sela u Ladimirevcima i Lekeniku postoji 30-ak SOS kuća, u svakoj po jedna SOS obitelj u kojoj odrasta u prosjeku 5-ero djece u dobi od 0 do 14 godina, odnosno do završetka osnovnoškolskog obrazovanja. Svako dijete u Selu ima svoju SOS mamu koja mu pruža ljubav, sigurnost i podršku u odrastanju. 

Nakon toga, kao mlade osobe prelaze u jednu od četiri SOS Zajednice mladih u Osijeku (dvije), Velikoj Gorici ili Zagrebu gdje žive u nešto drugačijem obliku skrbi, pohađajući srednju školu i pripremajući se za samostalan život. 

Naša briga o njima ne prestaje nakon završetka škole, već im i dalje pružamo podršku, bilo da se odluče za nastavak fakultetskog obrazovanja ili zapošljavanje. Taj koncept nazivamo programom polusamostalnog življenja. Nastojimo im pružiti sve potrebno da postanu samostalni i vrijedni članovi našeg društva. 

Koliko djece i mladih odrasta u vašoj skrbi te koje još usluge, pored smještaja djece u alternativnoj skrbi, pružate?

Sveukupno, SOS Dječje selo Hrvatska brine o 240-ero djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a pored spomenutih usluga alternativne skrbi za djecu, razvili smo i druge usluge koje su također usmjerene na brigu o djeci i stvaranje obitelji za svako dijete. Kroz programe Jačanja obitelji i naše mobilne timove, obilazimo i radimo s djecom i roditeljima koji su u riziku od izdvajanja, ne bismo li im pomogli ojačati kapacitete, a time i sačuvali obitelj. Djeci s područja Gline i lokalnih zajednica u kojima se Sela nalaze pružamo uslugu logopeda za svu djecu i roditeljima kojima su potrebni. Na taj način pomažemo zajednici u kojima se nalazimo.

SOS Dječje selo Hrvatska ima spektar usluga koje pruža djeci kojoj je potrebna pomoć i podrška. Empatija koju osjećamo prema njihovim problemima, za nas su energija koje nas pokreće i motivira da im pružimo najbolje što možemo. Njihovi osmjesi, rezultati i napredak čine nas ponosnima na putu izazova koje smo zajedno savladali. A sve to ne bi bilo moguće bez podrške ljudi koji znaju prepoznati potrebe naše djece i voljni su im pomoći.

Kako financirate potrebe djece, SOS obitelji i pružanje stručne podrške koja im je potrebna?

Naše usluge, od kućnih troškova, grijanja, struje, prehrane do stručnjaka koji rade s djecom, SOS mama i teta, psihologa i socijalnih pedagoga u najvećoj mjeri financiramo zahvaljujući građanima, redovitim donatorima. U velikoj mjeri nas prate i podržavaju naši korporativni partneri, a dio prihoda, oko 30% ostvarujemo iz državnog proračuna, odnosno potpore od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za usluge smještaja djece u alternativni oblik skrbi. 

Očekujete li da će kripto zajednica prepoznati vaš rad i podržati ga?

Zahvaljujući suradnji s dragim partnerima u Electrocoinu, nedavno smo uspostavili i mogućnost doniranja kriptovaluta putem naše web stranice što nas jako veseli. Tržište kriptovaluta razvija se i raste, a kako vrijeme bude odmicalo očekujemo da će biti i više onih koji će dio svojih kriptovaluta uložiti u bolju budućnost djece u našoj skrbi. 

Vjerujemo da će kripto zajednica prepoznati plemenitost i ovakvog ‘ulaganja’. Naime, pružajući ljubav i skrb našoj djeci sada, mi im stvaramo mogućnost za razvoj u samostalne, stabilne i vrijedne ljude koji će na pozitivan način doprinositi društvu u budućnosti. 

Ako ste spremni odvojiti i najmanju donaciju za podršku SOS dječjem selu posjetite njihovu stranicu i uljepšajmo zajedno odrastanje djeci u našoj Hrvatskoj.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X