Pivo za kripto i dalje je trend u Hrvatskoj!

0

Trend craft piva zadnjih je godina uhvatio sve više maha u svijetu, a tako i kod nas. Za one koji nisu upoznati s konceptom craft piva i pivovara, izraz craft pivovara je potekao iz Amerike, a označava pivovaru koja je nezavisna, koristi tradicionalne sastojke u proizvodnji te ne proizvodi više od 6 milijuna barela piva godišnje.

Upravo su craft piva najkonzumiranije piće na blockchain događanjima što nas dovodi do zaključka da, onaj tko voli kriptovalute, često voli i kvalitetno pivo. Tako je priča kupnje craft piva kriptovalutama i krenula.

Prva velika fintech konferencija na kojoj je pivo bilo moguće kupiti za kriptovalute putem PayCek softvera bila je Shift Money konferencija krajem 2019. godine.

PayCek je payment processor, koji omogućuje jednostavno plaćanje kriptovalutama, pri čemu prodavač na svoj račun dobiva kune. Projekt se tada pokazao uspješnim pošto je tim putem prodano 90% piva na konferenciji.

Prisjetili smo se ovoga kada smo čuli za slično partnerstvo, a ovoga puta je Electrocoin implementirao PayCek u sustav “Brlog zadružne pivovare”. To je priča iz Zadra, gdje su žene pokrenule pivovaru kojom se po prvi put u Hrvatskoj upravlja po modelu jednakosti i ravnopravnosti. Tamo se kuha neobično pitko te pristupačno craft pivo, pravo osvježenje za nepce i tržište. 

Ovim putem omogućena je kupovina craft piva u zamjenu za kriptovalute putem PayCek servisa. S obzirom na trenutno stanje i ograničenje kretanja, smatramo da će mnogim pivoljupcima ova vijest donijeti osmijeh na lice jer  BRLOG vrši besplatnu i beskontaktnu dostavu u Zagrebu i Zadru, dostavlja po cijeloj Hrvatskoj, uključujući i otoke. 

Brlog piva mogu se kupiti na webshopu na sljedećem linku gdje se može kupovati internet bankarstvom, ali ovdje je integriran i sam Paycek kao mogućnost plaćanja i prihvaćanja kriptovaluta. 

Osim Brloga, na ovome webshopu okupljeni su i razni drugi proizvođači koji nude mogućnost plaćanja kriptovalutama, pa svakako vrijedi baciti oko na njih.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Comments are closed.

X