Analiza DASH/BTC na dan 15.5.2018

0

Digital Cash, brandom poznatiji kao Dash predstavlja valutu utemeljenu početkom 2014. godine pod vodstvom CEO-a Evana Duffielda baziranog na X11 algoritmu koja je tijekom svojih početaka nekoliko puta mijenjala fokus u sklopu vlastitog brendiranja, ali i nazive.

Dash funkcionira putem P2P formata čime se korisnicima te valute na korištenje nudi mnoštvo usluga, od kojih valja detaljnije navesti one najčešće korištene, kao što su instantne i privatne transakcije, no o tome nešto kasnije. Dash drži 13. mjesto sa oko 3,2 milijarde dolara tržišne kapitalizacije. Kao i kod Bitcoina, maksimalna cirkulacija tokena koji mogu biti izminirani je ograničena, uz nešto nižu razinu potrošnje električne energije zahvaljujući X11 algoritmu, što čini brojku od oko 18 milijuna tokena ( trenutno u optjecaju nešto više od 40% ). Vrlo visoka ovlaštenja Masternode-ova, financiranih od strane holdera koji kolateralno sadržavaju više od 1000 DASH-a, odnosno servera zaduženih za validiranje privatnih i instantnih transakcija, uz brigu o napretku i evoluciji samog DASH-a i cijelog community-a, čime se zauzvrat omogućuje istima da ostvare pravo na naknadu za ustupanje spomenute količine DASH tokena kroz svojevrsnu dividendu u prosječnom iznosu od oko 8% povrata godišnje na protuvrijednost 1000 ustupljenih DASH-a Masternode serverima ( 45% nagrade po bloku ide korisniku koji je ustupio traženu količinu DASH-a Masternode serveru, 45% Masternode serveru, 10% u korist developmenta DASH-a čime se ostvaruje samofinanciranje, kao jedna od glavnih prednosti u odnosu na Bitcoin).

Kontroverzna stavka DASH-a je anonimnost, što je veliki problem mnogih projekata koji se vrlo često referiraju na potpunu anonimnost i diskretnost korisnika koji izvršavaju transakcije putem istih, iz razloga što postoji određena doza ranjivosti sustava u pogledu anonimnosti, primjerice na području same validacije gdje određeni Masternode bilježi detalje transakcije koja u teoriji treba biti potpuno anonimna, a s time i informacije koji se bilježe, kako bi se izbjeglo curenje informacija prema korisnicima koji kolateralno ustupaju svoja sredstva DASH-a Masternode-ovima. Valja spomenuti da je za pohranu većih iznosa preporučljivo koristiti cold storage opciju, s dodatnom razinom opreza uglavnom u obliku hard walleta.

Ukoliko ste pratili prošle analize, mogli ste se uvjeriti u točnost prognoza baziranih na dubinski obrađenim informacijama objavljenih prethodnih tjedana pod sekcijom Community. Pod navedenim odjeljkom su smještene uspješne analize Ethereum-a, Litecoin-a, NEO-a i mnogih drugih.

Grafička analiza: https://www.tradingview.com/chart/DASHBTC/b40JHKk5-DASH-analysis/

Valna analiza: https://www.tradingview.com/chart/DASHBTC/1xmByqvs-DASHBTC-analysis/

Posljednje analize:

RIPPLE https://crobitcoin.com/analiza-xrp-btc-na-dan-3-5-2018/

NEO: https://crobitcoin.com/analiza-neo-usd-za-dan-22-4-2018/

IOTA: https://crobitcoin.com/analiza-iota-na-dan-7-4-2018/

Navedene analize nisu financijski savjet, predstavljaju naše viđenje trenutne situacije na tržištu. Sami podnosite odgovornost za vlastita ulaganja! Hrvatski Bitcoin portal i autori članka nisu odgovorni, direktno ili indirektno, za bilo kakve gubitke nastale s povezanosti sa sadržajem ovoga članka. 

Share.

About Author

Moja strast prema kripto svijetu rezultirala je promjenom fokusa sa tradicionalnih financijskih tržišta iz razloga što kripto svijet, potaknut inovativnim projektima, nudi izvrsnu priliku za praćenje veoma dinamičnih aktivnosti, uz jedinstvenu priliku za analitičare željne proučavanja prednosti i nedostataka revolucionarnih promjena koje se događaju unutar financijskog sustava. Htjeli ili ne, blockchain tehnologija ulazi polako, ali sigurno u sve aspekte modernog poslovanja.

Leave A Reply

X